Nova sezona, stari problem: Veliki broj autobusa bez klime, putnici se "snalaze" svako na svoj način

17.05.2022

11:35

0

U nekim vozilima javnog gradskog prevoza, klima uređani nisu radili usled kvarova

Nova sezona, stari problem: Veliki broj autobusa bez klime, putnici se "snalaze" svako na svoj način
tramvaj putnici - Copyright Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Usled visokih temperatura proteklog vikenda, koje su prelazile i 30 stepeni Celzijusa, određeni broj vozila javnog gradskog prevoza konačno je u rad pustio klime.

Ipak, preko potrebno rashlađenje nisu osetili svi građani prestonice, pošto 20 odsto vozila ne poseduje ove uređaje, a u nekim, klima nije radila usled kvarova.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zbog neobično toplih majskih dana vozači GSP uključili su rashladne uređaje, što je građanima olakšalo vožnju. Ipak, bilo je i onih koji su se požalili da klima nije uopšte radila, pa deluje kao da je potrebno još nekoliko dana da se sve naštimuje.

- Vozila sam se autobusom na liniji 56 do Ade Ciganlije i rashlađenja uopšte nije bilo. Kako sam saznala, klime u vozilu su bile pokvarene, pa je jedini spas bilo otvoriti prozor. Teško je izdržati bez hlađenja vozila, posebno ako su relacije duže, a autobusi puni putnika - rekla je jedna sugrađanka.

I putnici na nekoliko linija koje su saobraćale sa Novog Beograda i Zemuna prema gradu juče su morali da se rashlađuju po izlasku iz autobusa.

Kako su istakli za "Novosti" iz GSP, kupovina 100 novih autobusa na gas potpuno će ukloniti stara i dotrajala vozila i trajno rešiti problem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike