Beograd je danas bio prestonica svetske atletike: 7.000 učesnika - prvi polumaratonac prošao kroz cilj za sat vremena i četiri minuta!

15.05.2022

12:50

0

Elitni takmičari bili su na ivici obaranja rekorda polumaratona

Beograd je danas bio prestonica svetske atletike: 7.000 učesnika - prvi polumaratonac prošao kroz cilj za sat vremena i četiri minuta!
Maraton - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je veoma zadovoljan organizacijom 35. Beogradskog maratona i da je naš glavni grad danas zaista bio prestonica svetske atletike.


- Skoro 7.000 takmičara je krenulo sa starta, sa neverovatno pozitivnom energijom koja i dalje traje. Elitni takmičari bili su na ivici obaranja rekorda polumaratona. Kod muškaraca je ostvareno neverovatnih jedan sat i četiri minute, a kod žena jedan sati i 11 minuta. Na takvoj temperaturi, to je, rekao bih, svetski rekord - rekao je Habuš za Tanjug.

Odluka da trka ovoga puta počne u osam sati, pokazalo se kao dobra.

Kako se i najavljivalo, ispostavilo se da su vremenske prilike bile nepovoljne za trkače, i da je bilo prevruće, ali, kaže Habuš, ne treba se osvrtati na to.


- Trkači su bili spremni, nije bilo neželjenih situacija. Dovoljno je bilo okrepe i hlađenja duž staze. Osluškivali smo takmičare koji su prolazili kroz cilj. Hvalili su mesta kroz koja su prolazili, šta Beograd nudi, organizaciju trke - ističe direktor Beogradskog maratona.

Na pitanje kako je doživeo svoj prvenac na mestu direktora maratona, Habuš odgovara da nije spavao danima, ali da je veoma zadovoljan.

- Sve je proteklo dobro, srce mi je puno, osećam sve što i trkači, tako da se nadam da ću svojom energijom podstaći sve da ponovo izaberu Beogradski maraton izaberu kao maraton koji će svake godine trčati i da postanemo lider u regionu, jer to Beograd zaista zaslužuje - poručuje Habuš.

On veruje da, uz najavljenu podršku Grada, Ministarstva omladine i sporta i Atletskog saveza Srbije Beograd zaista može da postane svetska prestonica atletike.

- Nadamo se da je period zaključavanja i pandemije iza nas i da naredne godine možemo da očekujemo u još većem obimu Beogradski maraton i da to bude najmasovniji događaj do sada - poručio je direktor Beogradskog maratona.

On se zahvalio svim gostima Beograda i svim trkačima koji su izabrali Beograd kao sportsku i turističku destinaciju i pozvao ih da u narednoj godini dođu u još većem broju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike