MOJ BEOGRAD Una Senić: Stranci "odlepe" na energiju koju ima ovaj grad

02.04.2022

17:50

0

Radio voditeljka za 24sedam o svom detinjstvu i omiljenim mestima u prestonici

MOJ BEOGRAD Una Senić: Stranci "odlepe" na energiju koju ima ovaj grad
Una Senić - Copyright ATA Images/ Amir Hamzagić

Radio voditeljka Una Senić je govorila za 24sedam o svom detinjstvu i omiljenim mestima u Beogradu, ali i o tome šta za nju predstavlja simbol glavnog grada.

"Detinjstvo u Beogradu pamtim po velikom broju dece s kojim sam se družila u ulici. Pravili smo raznorazna skrovišta, izmišljali nestašluke, pentrali se po drveću, brali višnje, trešnje...

Bilo mi je izuzetno lepo jer sam odrasla u velikoj grupi, svi iz iste ulice. Moja mama je znala da napravi palačinke, pa svi stanemo u red i delimo. Sećam se da su to bila ona vremena kada se zvalo celo odeljenje na rođendan i prijateljstvo je bilo važno.

Privatna arhiva/ Una Senić
 

Imam više omiljenih mesta u prestonici. Trenutno su to silosi, jer su na reci i oni su simbol grada koji je bio zapostavljen i zaboravljen, a koji je sada u novom ruhu. Tu mi je ekipa, prijatelji koji su mi maltene kao članovi porodice. To je lep spoj prirode, umetnosti i društva.

Simbol Beograda za mene je energija koju nosimo svi mi ljudi koji ovde živimo. Ona je razigrana, lepršava, otvorena... to je ono na šta stranci, mahom, "odlepe" kada dođu u ovaj grad. Ta energija može da ti pokaže i samog tebe u potpunom novom izdanju. S druge strane, opipljivih simbola ima više - Kalemegdan, Pobednik, obožavam i ceo kraj oko Saborne crkve, Kosančićev venac kao jedan od najšarmantnijih delova.

Pesma koja mi prva padne na pamet kada pomislim na ovaj grad je Dj Krush - "Danger of love".

Turistima koji posete prestonicu bih preporučila da se spuste na reke ovoga grada, da ga upoznaju sa te strane."

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike