Više turista nego pre korone: "Beograd ostao najpovoljnija siti brejk destinacija u Evropi!"

02.05.2022

14:45

0

Popović je naglasio da u Beogradu postoji ogroman potencijal i da je reč o gradu koji ima mnogo slojeva koji tek treba da budu otkriveni i iskorišćeni

Više turista nego pre korone: "Beograd ostao najpovoljnija siti brejk destinacija u Evropi!"
Beograd - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović izjavio je da je Beograd ostao najpovoljnija "siti brejk" destinacija u Evropi i naveo da je ostvareno više od 540.000 noćenja u prva tri meseca, što je bolji rezultat nego 2019. godine.

Popović je za RTS rekao da je to fantastičan rezultat, imajući u vidu da avio-saobraćaj od početka pandemije ne funkcioniše u regularnom režimu, kao i to da je gorivo poskupelo u celom svetu. Naveo je da 85 odsto turista u Beogradu čine strani gosti i da su kapaceti bili popunjeni i za praznike.

24sedam/Katarina Mihajlović
Miodrag Popović

- Nama dolaze ljudi iz sveta. U svetu se obeležava a ne slavi 1. maj, njima su to radni dani. Turci su uvek najbrojniji gosti, sem 2019. kada su to bili Kinezi, sada je kod njih bio Ramazanski post, ne putuje se. Slična situacija je sa gostima iz Izraela, vratili smo nazad Izrael - istakao je direktor TOB.

Dodao je da je Beograd u Izraelu jedna od omiljenih destinacija i objasnio da se pri promociji turističke ponude Beograda posebno obraća svakom tržištu. Popović je naveo da su napravljene ture razgledanja jevrejskog nasleđa koje seže duboko u prošlost grada, dodajući da su povećanju broja turista iz Izraela doprineli i direktni letovi iz Tel Aviva.

24sedam/Goran Sivački
 

Istakao je da je u toku prošle godine počeo da raste broj turista iz Rusije, a da Beograd često posećuju i turisti iz regiona. Popović je dodao da će ove godine biti 370 događaja u Beogradu, a među njima je i Fajnal for.

Ukazao je da je za ovu sezonu prijavljeno 700 pristajanja u beogradsku luku. 

- Mi polako vraćamo ono što Nemačka ima od ranije - to je obilazak utvrđenja uz Dunav - rekao je Popović i naveo da je osim obilaska grada Beograda turistima zanimljivo da vide i Golubačku i Ram tvrđavu, kao i manastire u tom delu zemlje.

Popović je naglasio da u Beogradu postoji ogroman potencijal i da je reč o gradu koji ima mnogo slojeva koji tek treba da budu otkriveni i iskorišćeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike