Odbornici u ponedeljak donose odluku: Nova pravila za taksiste na aerodromu "Nikola Tesla"

26.08.2021

15:20

0

Autor: L. Đ. T.

Taksi vozači će se ubuduće, prilikom dolaska na aerodrom, prijavljivati na dolaznu poziciju

Odbornici u ponedeljak donose odluku: Nova pravila za taksiste na aerodromu "Nikola Tesla"
Prinstcreen/Youtube

Pred odborinicima Skupštine grada Beograda, na narednoj sednici zakazanoj za ponedeljak, naćiće se i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu.

Naime, rad taksista na aerodromu “Nikola Tesla”, koji je do sada pratio niz nepravilnosti, ovom odlukom bi trebalo da se reguliše.

Pročitajte još

Kako se navodi u odluci, taksi vozači će se ubuduće prilikom dolaska na aerodrom prijavljivati na dolaznu poziciju, koja se nalazi na ulazu na parking prostor, kako bi se evidentirali i svrstali u rednu listu elektronskog sistema za pristupanje taksi stajalištu u zoni dolaznog terminala.

Pixbay

Taksi vozač se potom automatski stavlja na listu čekanja za pružanje usluge i parkira svoje vozilo na obeleženi prostor. Za to vreme taksista mora da bude u vozilu ili pored njega.

– Prijavljivanje na dolaznoj poziciji nije dozvoljeno na bilo koji drugi način osim taksi vozilom, a taksista pristupa zoni dolaznog terminala po automatskom pozivanju putem elektronskog taksi sistema. Prevoz putnika se obavlja prvim vozilom u redu, a ukoliko prvi taksista u redu odbije vožnju, dužan je da napusti stajalište – navodi se u odlicu.

Pročitajte još

Usvajanje odluke doneće još jednu promenu vezanu za rad taksista. Naime, vozači su do sada imali obavezu da jednom godišnje idu na pregled vozila.

Ova odluka će i dalje važiti, ali ubuduće se taksistima dodaje i obaveza da ukoliko tokom inspekcijskog nadzora, inspektor drumskog saobraćaja utvrdi oštećenja na vozilu, ima pravo da taksi prevoznika uputi na vanredno ispitivanje pogodnosti taksi vozila.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi