Odbornici u ponedeljak donose odluku: Nova pravila za taksiste na aerodromu "Nikola Tesla"

26.08.2021

13:20

0

Taksi vozači će se ubuduće, prilikom dolaska na aerodrom, prijavljivati na dolaznu poziciju

Odbornici u ponedeljak donose odluku: Nova pravila za taksiste na aerodromu "Nikola Tesla"
Copyright Prinstcreen/Youtube

Pred odborinicima Skupštine grada Beograda, na narednoj sednici zakazanoj za ponedeljak, naćiće se i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu.

Naime, rad taksista na aerodromu “Nikola Tesla”, koji je do sada pratio niz nepravilnosti, ovom odlukom bi trebalo da se reguliše.

Pročitajte još

Kako se navodi u odluci, taksi vozači će se ubuduće prilikom dolaska na aerodrom prijavljivati na dolaznu poziciju, koja se nalazi na ulazu na parking prostor, kako bi se evidentirali i svrstali u rednu listu elektronskog sistema za pristupanje taksi stajalištu u zoni dolaznog terminala.

Pixbay

Taksi vozač se potom automatski stavlja na listu čekanja za pružanje usluge i parkira svoje vozilo na obeleženi prostor. Za to vreme taksista mora da bude u vozilu ili pored njega.

– Prijavljivanje na dolaznoj poziciji nije dozvoljeno na bilo koji drugi način osim taksi vozilom, a taksista pristupa zoni dolaznog terminala po automatskom pozivanju putem elektronskog taksi sistema. Prevoz putnika se obavlja prvim vozilom u redu, a ukoliko prvi taksista u redu odbije vožnju, dužan je da napusti stajalište – navodi se u odlicu.

Pročitajte još

Usvajanje odluke doneće još jednu promenu vezanu za rad taksista. Naime, vozači su do sada imali obavezu da jednom godišnje idu na pregled vozila.

Ova odluka će i dalje važiti, ali ubuduće se taksistima dodaje i obaveza da ukoliko tokom inspekcijskog nadzora, inspektor drumskog saobraćaja utvrdi oštećenja na vozilu, ima pravo da taksi prevoznika uputi na vanredno ispitivanje pogodnosti taksi vozila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike