Bliže nam se prvomajski praznici: Izmenjeno radno vreme pojedinih ustanova, ne zaboravite da završite svoje obaveze na vreme!

28.04.2022

10:43

0

Autor: M.P.

Ovako će raditi pošte, prodavnice, tržni centri...

Bliže nam se prvomajski praznici: Izmenjeno radno vreme pojedinih ustanova, ne zaboravite da završite svoje obaveze na vreme!
radno vreme praznici - Copyright 24sedam/Profimedia/Pixabay

Tokom prvomajskih praznika (1.05.-3.05.) pošte, tržni centri i radnje imaće izmenjeno radno vreme dok će se parking u zoniranim delovima grada biti besplatan.

Kada je reč o pijacama, uprkos praznicima, one će raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6.00 do 19 časova, saopšteno je iz tog preduzeća. Jedino će pijaca OTC Novi Beograd biti zatvorena 2. maja.

Radiće dežurne apoteke

Profimedia
 

Ovo je lista dežuranih apoteka koje će raditi od 00 do 24 časa i tokom praznika:

Sveti Sava, Nemanjina 2

„Prvi maj“, Kralja Milana 9

„Bogdan Vujošević“, Bulevar maršala Tolbuhina 30

„Zemun“, Glavna 34

„Gornji grad“, Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac

Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Gradski zavod za javno zdravlje

Za Jedinice za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi), Prijemnog odeljenja i Epidemiološke ambulante za uzorkovanje briseva za PCR analizu i za antigensko testiranje na SARS-CoV-2 virus tokom 2. i 3. maja, rad sa korisnicima će se obavljati u Jedinici za zdravstveni nadzor (Sanitarni pregledi) u terminu od 7:15 do 13:00 časova, na Prijemnom odeljenju u terminu od 7:00 do 13:00 časova i u Epidemiološkoj ambulanti u terminu od 7:30 do 12:00 časova.

Gradski prevoz

Profimedia
 

Tokom praznika gradski prevoz saobraćaće po vikend režim. Odnosno, kako 1. maj pada u nedelju, prevoz će saobraćati po nedeljnom režimu, a subotnji će važiti za 2. i 3. maj. 

Od 1. do 3. maja, minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju, preneo je Beoinfo.

Parkiranje

24sedam/Jovana Vrećo
 

U ponedeljak i utorak (2. i 3. maj) neće biti kontrolisan parking u zoniranim delovima grada i neće se naplaćivati parkiranje saopšteno je iz JKP „Parking servis“

 U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećih praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

Radno vreme pošta

24sedam/M. Sh
 

Za prvomajske praznike, od 1. do 3. maja radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Tabelu sa spiskom dežurnih pošti u Srbiji možete pogledati ovde.

Radno vreme samoposluga

Kompanija Delhaize (Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go) neće raditi u nedelju. Drugog dana praznika objekti će raditi po regularnom radnom vremenu. 

Radno vreme IDEA prodavnica na Zlatiboru i Kopaoniku biće redovno tokom praznika, izuzev IDEA prodavnice na Zlatiboru u ulici Jovanke Jeftanović 5, koja će u nedelju raditi skraćeno do 15 časova.

Kvantaška pijaca radiće regularno.

Tržni centri

Foto: 24sedam
 

Tržni centri će raditi regularno tokom praznika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike