Opština Surčin urbanistički cveta: Pored Nacionalnog stadiona dobiće i tri trga!

08.11.2020

12:00 >> 08:03

0

Da se redovno radi na urbanizaciji ove opštine, govori i prošlogodišnje otvaranje auto-puta Surčin-Obrenovac, kao i spajanje sa deonicom do Novog Beograda

Opština Surčin urbanistički cveta: Pored Nacionalnog stadiona dobiće i tri trga!
Copyright Printscreen/YouTube/RTV Mag

Opština Surčin u kojoj se ukrštaju autoputevi, koja se nalazi u blizini železnice i aerodroma, kao i u kojoj će biti uskoro izgrađen Nacionalni stadion, prema najavama zamenika gradonačelnika Gorana Vesića dobiće i tri trga.

Projekat izgradnje tri trga inicirao je predsednik ove opštine Stevan Šuša.

Radovi na izgradnji prvog trga, koji se nalazi u Boljevcima, privode se kraju, dok će izrada preostala dva, koja će biti stacionirana u Jakovu i Dobanovcima, početi sledeće godine.

Beoinfo

– Ovakvi projekti pokazuju koliko su nama prigradske opštine važne i koliko je važno da budu urbanizovane – rekao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Šuša zahvalio se Gradu, podsećajući da je u proteklom periodu na toj lokaciji u Boljevcima sređe objekat Doma kulture, gde je sada vrtić, te da predstoji uklanjanje zida oko crkve i postavljanje kovane ograde.

Beoinfo

– Novi trg će moći da se poredi sa trgovima u gradu – dodao je Šuša.

Pored tri trga, opština Surčin dobiće i Nacionalni stadion čiju je gradnju aktualizovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavivši početak izgradnje naredne godine.

Promo/Ministarstvo finansija

Da će se stadion nalaziti u Surčinu, znalo se i ranije, međutim, nedavno je precizirano da će se graditi blizu auto-puta Miloš Veliki i blizu puta Beograd-Surčin.

Kapacitet stadiona biće 55.000 gledalaca, a država će morati da uloži 250 miliona evra u njegovu izgradnju.

Pročitajte još: Gradnja Nacionalnog stadiona počinje naredne godine

Da se redovno radi na urbanizaciji Surčina, govori i prošlogodišnje otvaranje auto-puta Surčin-Obrenovac, kao i spajanje sa deonicom do Novog Beograda, te se danas u ovoj opštini spajaju tri auto-puta: Koridor 10 (Subotica-Preševo), Koridor 11 (Surčin-Čačak) i auto-put Beograd-Zagreb.

Takođe, u Surčinu posluje veliki broj domaćih i međunarodnih firmi, a dolazak novih investitora i otvaranje većeg broja fabrika otvoriće i nova radna mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike