Opština Rakovica pomogla sanaciju zgrade posle požara: "Želimo da što pre stvorimo uslove da se stanari vrate u svoje domove"

09.03.2022

14:01

0

Stambeni objekat u Vukasovićevoj 15 broji 16 stanova, a vatrena stihija je izbila prošlog četvrtka u kasnim popodnevnim časovima usled kvara na elektroinstalacijama

Opština Rakovica pomogla sanaciju zgrade posle požara: "Želimo da što pre stvorimo uslove da se stanari vrate u svoje domove"
d06f3e75ab55225ddce2b92596d1d299_6968581145 - Copyright Beoinfo

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić, u društvu državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosava Miličkovića, obišao je zgradu u Vukasovićevoj 15 koju je pre nekoliko dana zahvatio požar.

Oni su obišli radove na sanaciji štete nastale nakon požara koju sopstvenim sredstvima finansira Opština Rakovica.

Simić je rekao da je lokalna samouprava odmah pritrčala u pomoć kako bi pomogla da se šteta na zgradi što pre sanira i kako bi se stvorili uslovi da se stanari što pre vrate u domove. 

Miličković je u razgovoru sa stanarima naveo da je brzom reakcijom vatrogasaca izbegnuta veća šteta i da su sačuvani ljudski životi. Istakao je da je ponosan na vatrogasno-spasilačke jedinice koje predanim radom štite živote, zdravlje i imovinu naših građana.

Stambena zgrada u Vukasovićevoj 15 broji 16 stanova, a požar je izbio prošlog četvrtka u kasnim popodnevnim časovima usled kvara na elektroinstalacijama. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je ugašen, zgrada je ostala bez struje, dok su hodnici i zajedničke prostorije ruinirane.

Zahvaljujući Opštini Rakovica, hodnici su okrečeni, otklonjena je i druga šteta u zajedničkim prostorijama, dok je u saradnji sa nadležnim institucijama u zgradi ponovo puštena struja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike