Ispovest vatrogasca heroja! Sprečio eksploziju automobila na "Pančevcu": "Smart" je bio pod naponom, a onda sam osetio dim (VIDEO)

01.03.2022

18:15

0

Za naš portal kaže da se sa ovakvim situacijama susretao i ranije

Ispovest vatrogasca heroja! Sprečio eksploziju automobila na "Pančevcu": "Smart" je bio pod naponom, a onda sam osetio dim (VIDEO)
smart pancevac - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Instagram/moj_beograd

"Kada se desi saobraćajna nezgoda, treba ostati pribran, jer su ponekad sekunde u pitanju", ovako za 24sedam počinje priču predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Palilula" Zoran Stojanovski, hrabri vatrogasac koji je danas sprečio da izbije požar, nakon saobraćajne nezgode na Pančevačkom mostu.

Za naš portal opisuje da ga je ova situacija zatekla na povratku kući sa dodele plakete DVD "Palilula", koju im je, povodom Dana civilne zaštite, dodelio Grad Beograd.

24sedam/Goran Sivački
Zoran Stojanovski

Ovaj hrabri vatrogasac našao se na pravom mestu u pravo vreme, te tako sprečio da požar bukne u automobilu koji je učestvovao u udesu i tako zahvati kamion koji je bio ispred.

- Došao sam minut-dva posle policije i Hitne pomoći, a devojka koja je vozila je, srećom, već bila izbavljena i hitno prebačena u Urgentni centar - objašnjava on.

Čim je stigao na mesto teškog sudara, osetio je dim, pa je, kako kaže, morao da reaguje.

 - Automobil marke "smart" je bio pod naponom, bila su upaljena svetla, radili su brisači. U vozilu je bilo dosta stvari, jedva sam pronašao akumulator... Morao sam da pozovem mehaničara, koji mi je objasnio gde se nalazi. Zatim sam otvorio vrata i počeo da skidam kleme, ali to nije išlo tako lako, jer je automobil udaren s prednje strane, pa je teško bilo da se tome priđe - objasnio je on.

Kaže da se i ranije susretao sa takvim situacijama.

- Pored toga što sam vatrogasac, vozim kamion, stalno sam na putu, pa tako vidim sve i svašta. Potrebno je pažljivo postupati u takvim situacijama, ostati pribran, jer su najčešće sekunde u pitanju. Sa ljudske strane je važno pomoći, ali neophodno je znati šta je pravilno, jer nekada pomoć može da odmogne - zaključio je Stojanovski.

Podsetimo, danas oko 15 časova na Pančevačkom mostu došlo je do teške nezgode, kada je povređena devojka koja se nalazila za volanom "smarta" koji je udario u kamion.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Takođe, na društvenim mrežama se pojavio snimak ove nesreće, na kom se vidi da su kola sa prednje strane potpuno smrskana.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike