Saobraćaj od sutra kreće Savskom ulicom: Radovi posle dve nedelje konačno privedeni kraju

01.03.2022

11:50

0

Ostaje još da se uredi deo Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Savske

Saobraćaj od sutra kreće Savskom ulicom: Radovi posle dve nedelje konačno privedeni kraju
KATA5613.JPG - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tramvajske šine u Savskoj ulici puštene su u rad pre dve nedelje, a parče saobraćajnice koje je bilo blokirano zbog radova do sutra će biti prohodno i za automobilski saobraćaj.

Osim toga, ostalo je još da se sredi pešački deo na obodu Savskog trga, pa da se čitav posao, posle više od dve godine, konačno privede kraju.

- Saobraćaj će biti pušten od sutra. U sklopu radova na uređenju okoline Savskog trga završena je i ulica Milovana Milovanovića, kao i raskrsnice ove i Balkanske, Admirala Geprata i Gavrila Principa - istakao je za "Novosti" glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ostaje još da se uredi deo Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Savske.

Podsetimo, rekonstukcija prostora ispred Stare železničke stanice počela je početkom 2020. godine, da bi na Savindan 2021. bio otkriven spomenik Stefanu Nemanji i nedovršeni trg zvanično otvoren. 

Kasnije su dodate klupe za odmor, urađena nova crpna stanica, a tramvaji su pre dve nedelje konačno krenuli obodom ovog javnog prostora. 

Posle završetka i puštanja u rad Savske ulice, predstoji unutrašnje uređenje stanične zgrade, koja će postati Istorijski muzej Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike