Prodat Sava centar: „Delta holding“ novi vlasnik za 17,5 miliona evra

09.11.2020

09:22 >> 09:42

0

Autor: Jovana Vrećo

Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava centra biće veća od 60 miliona evra

Prodat Sava centar: „Delta holding“ novi vlasnik za 17,5 miliona evra
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Miroslav Mišković i „Delta holding“ postali su novi vlasnici Sava centra, po početnoj prodajnoj ceni od 17,5 miliona evra.

Ovu informaciju potvrdio je i Dobrica Veselinović fotografijom i objavom na društvenoj mreži Tviter.

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – Sava centra, obavljena je javnim nadmetanjem jutros, sa početkom u 10 sati.

„Delta“ je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su, kao što smo i ranije pisali, postavljeni kao uslov u javnom konkursu. Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala „Delta“, investicija za renoviranje Sava centra biće veća od 60 miliona evra.

Investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje, uvođe kompletno novih multimedijalnih instalacija. „Delta“ se kao investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene.

– Spremni smo da rekonstrukcijom zadržimo izgled i namenu, a da unutra stvorimo jedan novi Sava centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rentakar agencije i usluge turističkih vodiča, odnosno sve ono što gost očekuje da dobije u jednom modernom kongresnom centru. To je uslov da Beograd ponovo postane najvažnija destinacija za poslovne i kulturne događaje u ovom regionu, sa skupovima za više od 5.000 gostiju i svim koristima koje takvi događaji donose Beogradu, njegovoj privredi i stanovnicima – rekli su prošle nedelje u „Delti“.

Podsetimo, ovo je treći put da je Grad Beograd ponudio na prodaju kongresni centar. Prvi put je ponuđen u avgustu, po početnoj ceni od 27,4 miliona evra, ali se nije javio nijedan investitor.

Drugi put, u septembru, cena je spuštena za pet i po miliona evra, i iznosila je 21,9 miliona evra, ali ni tada se niko od kupaca nije javio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike