Za dlaku izbegnuta velika tragedija na beogradskom aerodromu! Boing jedva preleteo zaštitnu ogradu, malo je falilo da završi na auto-putu

22.02.2022

21:40

1

Putnici nisu ni bili svesni da im je život u opasnosti

Za dlaku izbegnuta velika tragedija na beogradskom aerodromu! Boing jedva preleteo zaštitnu ogradu, malo je falilo da završi na auto-putu
Ilustracija - Copyright AP Photo/Peter Dejong, FILE

Prava drama odvila se tokom poletanja aviona jedne strane kompanije u petak oko 14 časova na pisti aerodroma “Nikola Tesla”.

Let FZ1746 iz Beograda do Dubaija mogao je da bude prekinut svega nekoliko minuta nakon ukrcavanja putnika, jer se letelica “odlepila” od piste suviše kasno, prenose beogradski mediji.

Naime, “boing 737-8 MAКS” je prag piste preleteo na visini od svega nekoliko metara.

- Putnici nisu ni bili svesni da im je život u opasnosti, iako je avion počeo da se penje u visine neuobičajeno sporo, nakon čega je preleteo kraj piste na visini koja je manja od 10 metara, prenosi neimenovani izvor.

-  Iako su piloti uradili proračun za poletanje koristeći celu dužinu piste, što je 3.000 metara, iz nekog razloga nisu poleteli sa njenog početka, već sa mesta koje se nalazi jedan kilometar niz pistu, u pravcu auto-puta. U poslednji čas je izbegnuta tragedija, jer je avion jedva preleteo zaštitnu ogradu i malo je falilo da završi na auto-putu. To bi sigurno dovelo do stradanja putnika, posade, a da ne pričamo o karambolu koji bi izazvao pad letelice i pogibiji onih koji su u tom trenutku bili na deonici auto-puta nadomak aerodromam dodao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike