Oglasio se MUP o nestanku Mateja: Dnevno dobijamo desetak dojava da je viđen

17.02.2022

22:02

0

Pored policije, u potrazi učestvuju i građani, koji su i na društvenim mrežama napravili grupe posvećene potrazi

Oglasio se MUP o nestanku Mateja: Dnevno dobijamo desetak dojava da je viđen
24sedam/Katarina Mihajlović MUP RH

Potraga za Matejem Perišom, mladićem iz Splita koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine ne jenjava.

Pored policije, u potrazi učestvuju i građani, koji su i na društvenim mrežama napravili grupe posvećene potrazi.

MUP Srbije
 

Miloš Stanimirović iz odeljenja za potrage MUP-a Srbije navodi za RTS da na dnevnom nivou dobiju oko desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negde viđen.

- Apsolutno smo dužni da odreagujemo na svaku prijavu. Svaku dojavu proverimo. Znači, ukoliko se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, izvršimo terensku proveru, obavi se razgovor sa više lica, ali do sada nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave - objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podneta prijava o njegovom nestanku.

Od dana kada je podneta prijava o nestanku hrvatskog državljanina Mateje Periša, traga se za njim. Utvrđena je trasa kretanja, kako samog Mateje, tako i društva sa kojim je on došao u Beograd od Zagreba do Beograda. Izvršene su terenske provere apartmana u kojima su oni boravili, mesta koja su posećivali i lokala - navodi gost Beogradske hronike.

Navodi i da se potraga za hrvatskim državljaninom Matejem Perišom, koji je nestao u Beogradu, u noći između 30. i 31. decembra intenzivno nastavlja.

Printscreen/YouTube/Nestali Matej Periš
 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naveo je da srpska policija proverava sve informacije u vezi sa Perišom. Hrvatski MUP je saopštio da ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak povezan s nasiljem.

Nenad Periš, otac Mateja Periša naveo je da mu je s obzirom na vreme koje je proteklo nada smanjena, ali da se nije ugasila i da misli da će se potraga za Matejem srećno završiti.

Bonus video:

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti