Matej možda sada ne izgleda kao na fotografijama: Stručnjak za nestale otkriva po čemu bi mogao da se razlikuje

16.02.2022

14:23

0

Svi uključeni u slučaj pokušavaju otkriju deo po deo misterije sa nestanka mladića iz Splita

Matej možda sada ne izgleda kao na fotografijama: Stručnjak  za nestale otkriva po čemu bi mogao da se razlikuje
matej sava - Copyright Printscreen/MUP/Mup RH

Potraga za Matejem Perišom (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, traje duže od mesec dana.

Svi uključeni u slučaj pokušavaju otkriju deo po deo misterije sa nestanka mladića iz Splita.

Svaka informacija koja bi mogla da pomogne istrazi je dobrodošla, ali postavlje se pitanje kako prepoznati Mateja posle toliko vremena i kako neko može da pruži kredibilnu informaciju ako je mladić iz bilo kog razloga promenio svoj izgled?

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
 

Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima za Kurir telezviziju je dala detaljno objašnjenje kako se osoba prepoznaju u tom slučaju, odnosno nakon toliko vremena.

- Prvo moramo da naglasimo da kada su u pitanju muškarci samim tim što im rastu brada i kosa već nakon sedam do 10 dana postaju delimično neprepoznatljivi. U ovom slučaju je prošlo dosta vremena. Ljudi mogu da povećanom ili smanjenom kilažom, dužom ili kraćom kosom, postanu neprepoznatljivi. I te kako mogu promeniti svoj opis. Čak i stavljanje naočara može da izmeni opis dosta - rekla je Jovanović.

Naglašava da bi Matej, ukoliko je naravno živ, mogao da izgleda potpuno drugačije.

- Moramo se voditi određenim znakovima prepoznavanja, na primer, mladežima, bojom očiju, oblikom obrva, ožiljcima... Visina i beleg na telu mogu biti od pomoći. Kada je u pitanju vizualizacija, jako je važno voditi se time da se gleda ono što je prepoznatljivo kod njiih. Ne možemo se voditi ni bojom kose, ni bojom brade nakon toliko vremena. Fotoroboti su nešto što je veoma bitno i što pomaže dosta. Samo farbanje kose, skraćivanje kose ili stavljanje naočara može mnogo promeniti opis - rekla je Jovanović.

Ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između zuba, visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

24sedam
 

Podsetimo, hrvatska manekenka koja je izazvala buru na društvenim mrežama posle objave na Instagramu da je u Minhenu u Nemačkoj videla mladića koji je, kako je napisala, "isti kao on",  otkrila je medijima šta se dešavalo u tom trenutku i kako je reagovala.

Manekenka je reklaa je u tom trenutku šetala svoju bebu sa majkom, kada je na ulici ugledala muškaraca koji je "preslikan" Matej.

- Moja mama koja je šetala moju bebu sa mnom je htela u momentu da mu priđe, ali ja to nisam dozvolila. Bilo mi je glupo, ona je htela da ga slika, ali nisam ja dozvolila. Dečko je bio malo pogubljen i vidim da je skontao da mi pričamo na našem - rekla je manekenka i dodala:

- Samo želim da vidim po fizičkom opisu da li je to on jer po licu i visini odgovara opisu. Dečko je preslikan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike