"Čuo sam urlike dece, mislio sam da je njih 20 mrtvo": Igralište ruina i pet meseci nakon nesreće, opština obećala sanaciju (FOTO/VIDEO)

11.02.2022

07:30

0

Reporteri 24sedam obišli su igralište u Krajiškoj ulici, koje je i dalje ruinirano nakon nesreće koju je izazvao autobus

"Čuo sam urlike dece, mislio sam da je njih 20 mrtvo": Igralište ruina i pet meseci nakon nesreće, opština obećala sanaciju (FOTO/VIDEO)
zemun park autobus 24sedam goran sivački (4) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

"Taj dan je bio strašan! Iz stana sam čuo urlike dece, mislio sam da je njih 20 mrtvo", ovim rečima otac dvoje dece opisao je za 24sedam stravičnu nesreću koja se dogodila pre pet meseci u Zemunu, kada je autobus linije 45 uleteo u dečiji park.

Naime, prošlo je pet meseci od ove nesreće, u kojoj žrtava na svu sreću nije bilo, a dečji park je i dalje ruiniran!

Reporteri 24sedam obišli su igralište u Krajiškoj ulici i na licu mesta zatekli ogradu koja leži oborena na tartan podlozi, potpuno uništen dečji mobilijar i oboren tobogan. 

Jedan otac koji je doveo dve ćerkice u taj park kaže da nije čuo ništa o rekonstrukciji igrališta otkako se nesreća dogodila. 

- Taj dan je bio strašan! Iz stana sam čuo urlike dece, mislio sam da je njih 20 poginulo. Plašio sam se da izađem napolje, ali na svu sreću, niko nije bio povređen - priseća se on za 24sedam

Kako dodaje, slična situacija se dogodila pre osam meseci kada je autobus proklizao na spornoj lakat krivini i udario u kontejnere koji se nalaze pored parkića. 

- Nadležnima je bilo potrebno mnogo vremena da ispred lakat krivine postave ležeće policajce, pa sada vozači moraju da ukoče. Ali ni to nije dovoljno. Najgore je uveče, jer mladi vrlo često znaju da "divljaju" na tom potezu - priča on.

Naš sagovornik kaže da su u početku bili vrlo skeptični kada je opština Zemun napravila dečje igralište na toj lokaciji, kao i da je najveći problem što nigde u blizini nemaju nijedan drugi park u koji mogu da odvedu svoje mališane da se igraju.

- Posle nesreće postavljena je bankina umesto stubića, odmah do igrališta. Ali kao što i sami možete da vidite, autobus je probio i stubiće i ogradu parka, tako da mislim da to nema nikakav značajan efekat - zaključio je ovaj otac.

Rekonstrukcija počinje 14. februara? 

24sedam/Katarina Mihajlović
Dan kada je autobus uleteo u dečje igralište

Povodom ovog slučaja, portal 24sedam kontaktirao je sa opštinom Zemun ne bi li dobio odgovor na pitanje zbog čega igralište već pet meseci nije renovirano. 

Oni su nam odgovorili da je GO Zemun uradila projekat kompletne rekonstrukcije dečjeg igrališta. 

- Sve je urađeno po standardima, usklađeno sa uslovima koje propisuje JKP "Zelenilo-Beograd". To znači da će biti postavljeni novi mobilijar i zaštitna ograda. Očekujemo da radovi počnu sledeće nedelje. Po završetku radova igralište će biti bezbednije i funkcionalnije. Održavanje će biti povereno javnim komunalnim preduzećima Grada Beograda - zaključili su iz ove opštine za 24sedam

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, nesreća se dogodila 24. septembra prošle godine kada je u Krajiškoj ulici broj 71 autobus linije 45 uleteo u dečji park. Tom prilikom povređeni su četvoro mališana i dve odrasle osobe. 

Nedugo potom, policija je uhapsila vozača autobusa D. H. (72) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti. Početkom oktobra, vozač je pušten da se brani sa slobode.

Takođe, veštačenjem je utvrđeno da je vozilo bilo tehnički ispravno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike