Oglasio se Nenad Periš o novom pravcu istrage: Dve stvari su ključne za pronalazak Mateja!

04.02.2022

10:27

1

Istragu i dalje vodi MUP Srbije, a hrvatski tim pomaže im svojim znanjem i veštinama

Oglasio se Nenad Periš o novom pravcu istrage: Dve stvari su ključne za pronalazak Mateja!
Nenad Periš Matej Periš - Copyright Milan Maricic/ATAImages MUP/RH

Povodom novog toka istrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) oglasio se njegov otac, Nenad, rekavši da su dve stvari ključne. 

Naime, prošlo je 35 dana od nestanka Splićanina, a u Beogradu ponovno su stigli predstavnici hrvatske policije. Sve ovo vreme u srpskoj prestonici je i Matejev otac, koji je sinoć rekao da je istraga i dalje sveobuhvatna, kako u Beogradu, tako i u Hrvatskoj.

24sedam/Goran Sivački/Ivan Mitić
Matej Periš

Istragu i dalje vodi MUP Srbije, a hrvatski tim pomaže im svojim znanjem i veštinama. Matejev otac rekao je kako nije bio pozvan na sastanak, jer su to ipak operativni sastanci srpske i hrvatske policije.

- Obavešten sam da su hrvatski predstavnici MUP došli u Srbiju i da će se sastati sa predstavnicima MUP Srbije u smislu operativnih sastanaka. Ja mislim da i ne treba da prisustvujem na takvim sastancima - poručio je Nenad Periš.

Očekuje da ukoliko se nešto zaključi u smislu nesumnjivih činjenica da će biti obavešten kao i do sada. Naglasio je da je istraga sveobuhvatna, kako u Beogradu, tako i u Hrvatskoj.

Matejev otac istakao je kako postoje nedoumice oko video-snimaka, jer su kamere dosta nejasne, ali i mobilnog telefona.

- One će pokazati da li je Matej bio sam na toj platformi i mobilni koji je davao signal. To su dve bitne spone sa Matejem. I to su dve stvari koje su najvažnije u ovom trenutku - rekao je Nenad.

Podsetimo, noć pred proslavu Nove godine, Splićanin Matej Periš je sa svojim društvom izašao u klub "Gotik", a već tačno mesec dana je prošlo od tada i od njega i dalje nema ni traga ni glasa. On je iz nepoznatih razloga napustio klub posle ponoći, trčao ulicama Beograda i nestao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/HRT

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike