Matejev otac iskreno: Svestan sam da šansa za nalaženje nije jednaka prvog i tridesetog dana

01.02.2022

11:58

0

"Nadu ne gubim definitivno. Nemam ni pravo na to, na kraju krajeva"

Matejev otac iskreno: Svestan sam da šansa za nalaženje nije jednaka prvog i tridesetog dana
nenad_peris_gotik_02012022_0044 - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, izjavio je danas da se i dalje nada da će njegov sin biti pronađen živ, ali da je svestan i da je puno dana prošlo od njegovog nestanka.

Na pitanje kako trenutno izdržava i koja ga misao vodi ka tome da se nada i da sve mže da izađe na dobro, Periš je odgovorio da pokušava da bude racionalan.

- Mi do sada nemamo informaciju koja bi me demantovala u mojoj želji i nadi da se može rešiti ova situacija na srećan način. Sve do momenta dok se Matej ne pojavi, ne pronađemo ga, ili dok dragi Bog donese neku drugu situaciju koja će me demantovati u toj mojoj velikoj, jedinoj želji koju imam. To je ono što me drži. Naravno, drži me i moja porodica koja je u Splitu i teško doživljava ovo. I koja takođe mora da nastavi dalje... Drži me želja za nečim da bude bolje, da se sve to zajedno reši... a realan sam. Puno je dana prošlo, mogu se i neke druge stvari dogoditi... ja sam spreman na sve. Želja mi je ogromna da se reši srećno... ogromna, beskonačna... ali sam svestan da je prošlo 30 dana i da nije ista stvar očekivati prvi dan i 30. ili 35. dan da bude šansa jednaka. Ali nadu ne gubim definitivno. Nemam ni pravo na to, na kraju krajeva - rekao je Periš za K1.

On je dodao da će u Beogradu ostati dok bude osećao da može biti koristan i da može brzo reagovati u slučaju potrebe, odnosno pomoći policiji. Naglasio je da je u kontaktu sa MUP-om, da proverava sve poruke koje dobija i upoznaje policiju sa saznanjima. 

- Imam jedno vreme kada sam sam sa sobom. Sa svojom verom u Boga i to je to - rekao je on.

Uprkos pisanu medija, prema njegovim saznanjima predstavnici MUP-a Hrvatske nisu stigli u Beograd, odnosno o tome nije obavešten.

Periš je komentarisao i pomoć medija u potrazi za Matejom Perišem, rekavši da je više od 95 odsto novinara pokazalo profesionalan odnos prema njemu i ovom slučaju.

- Teško je opisati na koje sve načine ljudi pokušavaju olakšati ovo teško vreme meni i mojoj porodici... rekao bih i svima onima koji osećaju veliku bol koju bi svaki roditelj u ovom trenutku osećao - rekao je on i zahvalio novinarima.

U emisiji je učestvovao i Igor Jurić, koji je izjavio da je Nenad Periš pokazao građanima u čitavom regionu kako se dostojanstveno nosi čovek kada je u ogromnom bolu i problemu.

- Ostani takav kakav jesi. Ostani tako dostojanstven zbog Mateja pre svega, ali i zbog svoje porodice koja te čeka u Splitu da se vratiš sa svojom sinom. I ostani takav zbog svih nas. Veruj mi da si meni pokazao kako izgleda jedan hrabar i dostojanstven čovek, i da sam ponosan što sam te upoznao. Da si nam pokazao pravi primer kako treba da izgleda čovek koji se bori za svog sina - rekao je Jurić.

Periš se zahvalio Igoru Juriću i dodao da mu situciju olakšava podrška svih ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike