Kineska Nova godina počinje sutra: Pogledajte veličanstven vatromet u prestonici - sijala i Kula Beograd (FOTO/VIDEO)

31.01.2022

16:35

0

Autor: 24sedam

Lunarna 2022. godina biće u znaku Vodenog Tigra, što znači da će voda kao element ublažiti i doneti mekšu crtu velikom Tigru

Kineska Nova godina počinje sutra: Pogledajte veličanstven vatromet u prestonici - sijala i Kula Beograd (FOTO/VIDEO)
vatromet (1) - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Kineska Nova godina koja počinje sutra obeležena je velićanstvenim vatrometom u Beogradu, a ujedno je i svečano otvoren Četvrti Kineski festival svetla.

Svečani vatromet održan je danas oko 17 časova ispred tržnog centra "Galerija" na Savskoj promenadi u Beogradu na vodi.

Na promenadi su najpre upaljeni veliki lampioni - jedan u obliku velikog zmaja od dvadesetak metara dužine, kao i brojni manji u obliku ždralova, riba, pečurki i drugih bića i predmeta, dok je na pročelju Kule Beograd zasjala je velika novogodišnja poruka na kineskom i srpskom jeziku, uz zastave obe zemlje.

Obeležavanju je prisustvovala ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predstavnici Ambasade Kine u Beogradu i Instituta za Pojas i put u Beogradu, kao i osnivač manifestacije "Kineski festival svetla" Slobodan Trkulja, najavljeno je prethodno iz Vlade Srbije.

Kineska Nova godina simbolizuje novi početak, otpuštanje svega što je negativno u prethodnoj godini i privlačenje novih želja i pozitivnih promena.

Kineska Nova godina će u Srbiji biti obeležena tokom januara i februara 2022. godine kroz tri manifestacije: Kineski Festival svetla, Kineski novogodišnji vašar i prvi beogradski "Tink-Tenk" vezan za Inicijativu "Pojas i put" i to je već četvrti put zaredom kako se ta manifestacija organizuje.

Lunarna 2022. godina biće u znaku Vodenog Tigra, što znači da će voda kao element ublažiti i doneti mekšu crtu velikom Tigru.

Predviđanja kažu da naredna godina neće biti nestabilna, ali će zato biti dinamična i mogu da se očekuju važne promene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike