Od sutra nova linija gradskog prevoza u Beogradu: Prolaziće kroz najužu centralnu zonu

23.01.2022

17:31

0

Autor: 24sedam

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da će na novoj liniji voziti osam elektrobuseva, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta

Od sutra nova linija gradskog prevoza u Beogradu: Prolaziće kroz najužu centralnu zonu
24sedam/Katarina Mihajlović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da sutra počinje da radi nova linija javnog gradskog prevoza EKO 2 sa električnim autobusima, koja će saobraćati od terminusa Dorćol (SRC 25. Maj - Milan Gale Muškatirović) do terminusa Beograd na vodi.

Vesić je objasnio da je reč o novoj liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Trasa nove EKO 2 linije ide od SRC Milan Gale Muškatirović, ulicama Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkovom do Studentskog trga, dalje ulicom Vase Čarapića, preko Trga Republike, Kolarčevom, Terazijama, ulicom Kralja Milana, preko Slavije i dalje Nemanjinom, Balkanskom, Mihaila Bogićevića, Karađorđevom, Bulevarom Vudroa Vilsona do terminusa Beograd na vodi - rekao je Vesić za TV Prva.

On je najavio i da će pored postojećih, na toj liniji biti i novih stajališta i to Solunska, Tadeša Košćuška, Cara Uroša i Studentski trg, zatim Uzun Mirkova, Savski most i Savski park u Bulevaru Vudroa Vilsona i stajalište Kalemegdan u ulici Pjarona de Mondezira.

Vesić je rekao da će na novoj liniji voziti osam elektrobuseva, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

On je konstatovao je da je nova linija u skladu sa opredeljenjem Beograda da se smanji zagađenje životne sredine i obezbedi čistiji vazduh za Beograđane, a do kraja ove decenije i potisne upotreba vozila gradskog saobraćaja na fosilna goriva.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Prva