“Nije istina da sam nestala”: Ispovest Splićanke koju je Matej poslednju zvao kobne većeri

19.01.2022

18:41

0

Reč je o devojci koja redovno dolazi u Beograd u noćni provod, tako da dobro poznaje prestonicu

“Nije istina da sam nestala”: Ispovest Splićanke koju je Matej poslednju zvao kobne većeri
split (1) - Copyright Instagram_M.S.

"Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj" rekla je za TV Prva Maja S, za koju se veruje da je poslednja osoba sa kojom je Matej Periš pokušao da ostvari kontakt neposredno pre nego što je istrčao iz kluba "Gotik" i nestao bez traga.

Reč je o devojci koja redovno dolazi u Beograd u noćni provod, tako da dobro poznaje prestonicu.

Iako je ranije bilo reči o tome da je Maja najpre rekla da Mateja kobne večeri nije mogla dobro da čuje od muzike u klubu, sada tvrdi da poziv nikada nije ostvaren i da je od njega imala propušten poziv u 22.39 časova.

- Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gde sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj telefon, predala uvid u svoj automobilu, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena - rekla je Maja S.

O tome da li se kaje što se kobne večeri nije javila na telefon, kaže:

- Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gde da idu i šta da rade - rekla je Maja S. emisiji "Eksploziv" na TV Prva.

Instagram_prvatelevizija
 

Ona kaže da je u Beograd došla 27. decembra uveče.

- Stigla sam kod prijateljice kući, gde sam bila smeštena. Međutim 28. je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom drugaricom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buda bar na večeru. Nakon toga, fizički zaista dobijam temperaturu, vraćam se kod prijateljice i tek 30. decembra, meni prijateljica Teodora kaže ajde Majo vodim te u jedan restoran. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam stani da parkiram, pa ću u restoranu. Ulazim unutra, spajam se na vajfaj i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam videla propušten poziv - rekla je Maja S.

Ona je, kaže, sa društvom bila u restoranu i Periš je pozvao da je pita gde da idu.

- Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga ko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio - rekla je Splićanka.

Dalje kaže da je brat pozvao da je pita gde su.

- Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gde je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. januar vidim da je jako ozbiljna situacija - rekla je Maja.

Na pitanje da li je nešto mogla naslutiti, kaže da ni danas ne zna šta se dogodilo.

- Iskreno, mislila sam prvo da je sa nekom curom. Onda sam mislila da se nešto možda desilo u klubu. Pa onda bila sam u kontaktu sa prijateljima sve vreme, međutim mi ni danas ne znamo. Niti mogu šta naslutiti. Iskreno sam se nadala da će možda taksista znati nešto da kaže, šta je tražio i gde je hteo da ide. Ni danas ne znamo šta se dogodilo - priča Maja S.

Kako kaže, izjavu u medijima nije davala jer je istraga u toku.

- Pukla sam jer su počeli da lažu i idu toliko daleko. Da se bavim prostitucijom? Ja, ozbiljna cura, radim ko konj, spavam po tri sata dnevno, trudim se nešto postići u životu. Sada pokušavaju fokus sa istine da prebace ko zna gde. Moja mama je polujavna osoba, dolaze nam novinari oko kuće, užas - kaže Maja S.

Na pitanje da li se bavi mutnim poslovima sa drogom, Maja kaže da novine pišu svašta.

- On je zlatan momak, ne može bilo ko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu već sa običnim izletničkim brodovima - kaže Maja.

24sedam/Pixabay/Mup HR
 

Na pitanje kada se susrela sa Nenadom Perišem, ona je briznula u plač.

- Srela sam ga slučajno 4. januara kada sam išla da dam izjavu. Rekla sam mu reči utehe. Kako vreme prolazi, moje srce nekako zna, nada se da je živ. Pričali smo kao ljudi... Šta možete reći - navodi Maja i dodaje da Nenad Periš nikada nije posumnjao u nju i objašnjava da im policija nije dozvolila da se oglašavaju u medijima.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izišao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Samo je u jednom trenutku pokušao je da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na Savskoj promenadi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike