Isplivale prepiske prijatelja iz noći nestanka, pominju se i narkotici: "Možda je Mateju bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli?"

19.01.2022

15:18

0

U dopisivanjima pomenuta i Splićanka Maja S.

Isplivale prepiske prijatelja iz noći nestanka, pominju se i narkotici: "Možda je Mateju bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli?"
Matej Periš - Copyright 24sedam/Printscreen/Youtube/Kurirwebtv/Mup RH

Hrvatska policija došla je u posed prepiske prijatelja nestalog Splićanina Mateja Periša u kojoj se sa svojom devojkom dopisuje o nestanku druga, ali i onome šta se događalo kobne noći, saznaje "Blic".

Kako se može zaključiti po prepisci Matejevih drugova, kritične noći u "Gotiku" konzumirali su narkotike.

Prema informacijama koje "Blic" prenosi, hrvatska policija je ispitala sve Matejeve prijatelje koji su u noći njegovog nestanka 30. na 31. decembar bili sa njim u izlasku u klubu “Gotik” u Beogradu.

Pored toga, policija je došla i do svih poruka koje su ovi mladići koji su bili sa njim razmenjivali od 30. decembra do danas, a koje sada analiziraju kako bi utvrdili šta se kobne noći dogodilo. Među njima nalaze se i poruke koje je prijatelj nestalog Splićanina Božo, razmenjivao sa svojom devojkom Sanjom, dan nakon Matejevog nestanka i nekoliko dana nakon toga.

Kako saznaje "Blic", u porukama dan nakon nestanka Božo je konstatovao da ne zna šta je bilo Mateju, te se zapitao da su u pitanju "halucinogene droge ili nešto drugo slično".

U prvom trenutku devojci je rekao da oni narkotike nisu uzimali i da ne zna šta se Mateju dogodilo, dok je u prepisci par dana kasnije rekao da su drogu uzeli nakon što je Periš otišao iz kluba.

- Njemu je Sanja potom odgovorila da ne veruje da je Matej uzeo nešto sam, “osim ako mu neko u tom điru po klubu nije ponudio”. Rekla je i da Matej nije žensko da mu neko drogu stavi u piće - kaže izvor "Blica" i dodaje da je Božo nakon toga samo rekao: “Stvarno ne razumem”.

Nekoliko dana nakon ovih poruka Božo se sa svojom devojkom dopisivao o nekim drugim temama, a pet, šest dana od Matejevog nestanka, kako dodaje sagovornik, oni ponovo pokreću temu Mateja.

- Može biti i to šta ti govoriš. Ali opet došao bi do Mira, rekao idem rešiti, ne bi mu rekao idem napraviti krug po klubu. Ne znam stvarno šta reći - glasi poruka Boža koju je poslao svojoj devojci, a u koju je "Blic" imao uvid.

Tada je njegova devojka pomenula Maju S. koju je Matej poslednju zvao neposredno pred nestanak. Kako je Sanja napisala svom momku: “možda je Matej usput upao u priču u tom điru sa čovekom. Možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila".

- Božo joj je na to odgovorio da može biti tako, ali i da koliko zna “Maja ne koristi”. Njega je Sanja potom pitala da li je Mateju bilo krivo “što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije”, na šta joj je mladić rekao da Matej to ni ne zna, te i da su “uzeli” nakon što je njihov prijatelj nestao - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izišao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio. Samo je u jednom trenutku pokušao je da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na Savskoj promenadi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike