Grad će povređenima isplatiti odštetu: Vesić izašao na lice mesta, vatrogasci oslobađali ženu (FOTO, VIDEO)

18.01.2022

12:03

0

U ime Gradske uprave imam da kažem da će preduzeće Graske pijace imati obavezu da stupe u kontakt sa porodicama povređenih - kazao je zamenik gradonačelnika

Grad će povređenima isplatiti odštetu: Vesić izašao na lice mesta, vatrogasci oslobađali ženu (FOTO, VIDEO)
vesić (4) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Plafon tržnog centra Stari Merkator u Bulevaru Mihajla Pupina, na Novom Beogradu, urušio se danas u 11.25 sati, a komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović potvrdio je da su povređene četiri osobe, od kojih su tri odmah evakuisane, a četvrta naknadno. 

Sve osobe su bile u svesnom stanju, a na lice mesta odmah je izašao i zamenik gradonačelnika Beograda i saopštio da će Grad isplatiti odštetu povređenima.

- Prvo, zahvaljujem se vatrogascima koji su zaista brzo izašli na lice mesta i Hitnoj pomoći koji su pružili pomoć povređenim licima. Od četvoro povređenih lica, jedna žena je teže povređena, ima prelome i posekotine. Ostali su lakše povređeni - potvrdio je Goran Vesić.

Kako kaže, pala je oplata od same ventilacije.

- U ime Gradske uprave imam da kažem da će preduzeće "Gradske pijace" imati obavezu da stupe u kontakt sa porodicama povređenih, kako bi im pomogli, a svima koji su oštećeni biće isplaćena odšteta od strane Gradske uprve. Ti ljudi su danas bili na svom radnom mestu i "Gradske pijace" imaju obavezu da im isplate odštetu - naglasio je Vesić.

Komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović je potvrdio da je dobijena dojava o urušavanju plafona u 11.25 sati.

- Na lice mesta su upućena tri vozila sa 16 vatrogasaca,a po njihovom dolasku za 10 minuta ustanovili smo da je u prostoru Starog Merkatora došlo do pada dela spuštenog plafona i tom prilikom su povređene četiri osobe. Tri osobe su izašle iz prostora, sačekale Hitnu pomoć, bez naše intervencije. Četvrta osoba je nakon našeg oslobađanja, uz pomoć naših uređaja, predata ekipi Hitne pomoći - objasnio je komandir Vatrogassno-spasilačke brigade.

Kako je dodao, sve osobe su bile u svesnom stanju. 

Istakao je da su ekipe procenile stanje i izvestile da nema dalje opasnosti po bezbednost građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike