Prilaz vrtića popločan ledom! Roditelji besni: Strahujemo za bezbednost naše dece (VIDEO)

14.01.2022

14:39

1

Portalu 24sedam javila se jedna majka, koja je rekla da prilaz vrtiću nije očišćen, kao i da je suvi led otežava kretanje dece i roditelja

Prilaz vrtića popločan ledom! Roditelji besni: Strahujemo za bezbednost naše dece (VIDEO)
Led, vrtić, Ralje, Sopot - Copyright Privatna arhiva

Roditelji čija deca pohađaju predškolsku ustanovu "Leptirić" u Ralji, opština Sopot, digli su buku oko leda koji se formirao ispred ovog vrtića, kao i parkinga, a koji ugrožava bezbednost mališana. 

Portalu 24sedam javila se jedna majka, koja je rekla da prilaz vrtiću nije očišćen, kao i da je suvi led otežava kretanje dece i roditelja. 

- Obraćala sam se predsedniku Mesne zajednice na šta sam dobila odgovor da je to sporedna ulica i da sama uzmem so u bacim na prilaz i parking, jer on (predsednik mesne zajednice) ne radi za komunalno preduzeće - navodi majka za naš portal. 

Takođe, naša sagovornica kaže da je pokušala lično da kontaktira predsednika Opštine, ali da su joj rekli kako on ima koronu, te da nije dostupan. 

Ova majka ističe kako je razočarana i besna. 

- Radi se o bezbednosti dece i svi koji dovede mališane u vrtić moraju tu da priđu, a automobili se doslovno klizaju - zaključuje naša sagovornica.

Šta su rekli u opštini Sopot?

Iz opštine Sopot za 24sedam su rekli da su postali nadležne ekipe na teren.

- Prijavu od nekih roditelja smo dobili jutros i odmah tokom popodneva smo poslali ekipe koje su bacile so na taj led, tako da mislim da će do njegovog otapanja vrlo brzo doći - kažu iz opštine Sopot.

Šta kaže Pravilnik o bezbednosti dece? 

U Pravilniku o bezbednosti dece piše da je predškolska ustanova dužna da sprovodi mere zaštite i bezbednosti dece u saradnji sa roditeljima, lokalnom samoupravom i nadležnim organima državne uprave.

Takođe, zaštita i bezbednost dece ostvaruje se kroz 

  • fizičku zaštitu i bezbednost
  • zdravstveno-higijensku zaštitu i bezbednost dece
  • mentalno-higijensku zaštitu i bezbednost dece

Ustanova je u obavezi da na početku svake školske godine upozna roditelje sa mogućnošću osiguranja dece od posledica nesrećnog slučaja i nezgode koje se mogu eventualno desiti i sa uslovima pod kojima se vrši osiguranje.

Isto tako, vrtić je u obavezi da, ukoliko postoji zainteresovanost roditelja, bude posrednik između njih i osiguravajuće organizacije, kako bi roditelj uplatom premije osiguranja omogućio svom detetu zaštitu od svih rizika u svakodnevnom životu (u ustanovi, kod kuće, na putu, letovanju, zimovanju i dr.)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike