Ima mesta za sve mališane: Konkurs za upis u vrtiće od 29. marta do 14. maja

26.03.2021

17:30 >> 16:50

0

Autor: Lj Stanković

Gak je istakao da je Beograd već dostigao oko 74 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem što je veliki uspeh budući da je pre samo nekoliko godina on

Ima mesta za sve mališane: Konkurs za upis u vrtiće od 29. marta do 14. maja
Pixabay

Konkurs za upis mališana u beogradske vrtiće biće raspisan u ponedeljak i trajaće do 14. maja, a roditelji će moći zahteve da podnose isključivo elektronski, preko e-uprave.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da je to već uhodani model za Beograd, prenosi Beoinfo.

– I prošle godine je konkurs sproveden samo elektronski. Ima dovoljno vremena da zahtev podnesu svi koji su zainteresovani za mesto u beogradskim vrtićima – rekao je on.

Pixabay

Saopšteno je da u 17 predškolskih ustanova sa više od 300 vrtića ove godine ima 13.949 slobodnih mesta.

Gak je istakao da je to za oko 1.250 mesta, odnosno oko 10 odsto više, u odnosu na prethodnu godinu.

– Svake godine povećavamo kapacitete otvaranjem novih vrtića ili adaptacijom pogodnih prostora, a kao i obično tokom leta analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti i veći broj upisa – objasnio je on.

Pročitajte još

Preliminarne liste upisane dece biće poznate 7. juna, a posle rokova za žalbe konačne liste upisane dece biće objavljene krajem juna.

Gak je istakao da je Beograd već dostigao oko 74 odsto obuhvata dece predškolskim obrazovanjem što je veliki uspeh budući da je pre samo nekoliko godina on iznosio oko 45 odsto.

– U sistemu predškolskog obrazovanja imamo oko 35.000 dece više nego pre osam godina. Nećemo stati sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima, a svake godine smo sve bliži krajnjem cilju, ukidanju liste čekanja za vrtiće – zaključio je on.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug