Sa njima je Matej poslednji put viđen: Objavljena fotografija iz kombija (FOTO)

11.01.2022

08:23

0

Za mladim Splićaninom traga se od 31. decembra

Sa njima je Matej poslednji put viđen: Objavljena fotografija iz kombija (FOTO)
01 policija-recna-24sedam-goran-sivacki-6_orig - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP RH

Potraga za nestalim momkom Matejem Perišem (27) ulazi u dvanaesti dan, a prema najnovijim saznanjima do kojih je došla policija, njegov telefon poslednji put je lociran u blizini Velikog ratnog ostrva.

Podsećamo, on je sa sedmoricom prijatelja u Beograd došao na proslavu Nove godine, a nestao je iz kluba "Gotik" u noći između 30. i 31. decembra.

Već danima u nazad pojavljuju se informacije koje sve više bacaju senku na prijatelje sa kojima je došao u Beograd, a sada se u hrvatskim medijima pojavila i fotografija momaka na dan polaska na put.

 

 

Oni su se iz Splita uputili za Zagreb svojim kolima, a onda su iz Zagreba krenuli kombijem za našu prestonicu.

Javnosti je već poznato da su među ekipom bila dva brata koja su imenom i prezimenom govorila za medije. Kako prenosi hrvatski medij, navodno je reč o sinovima viđenijeg splitskog preduzetnika.

Jedan od njih studirao je na zagrebačkom PMF-u i sedi odmah do vozača dok drugi brat sedi do Periša.

Osim njih i Mateja u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina.

Kako dalje piše hrvatski medij, detaljno su istražili biografije svih prijatelja iz kojih proizilazi da su svi obrazovani ili sportisti.

Mladić koji sedi u poslednjem redu skroz desno završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici kažu da je iz uredne i ugledne porodice, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske firme. 

On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gde su zajedno išli u školu. Kako saznaju novinari, on se nije intenzivno družio s ekipom koja je krenula za Beograd već sporadično.

Mladić do njega završio je srednju Tehničku prometnu školu te se profesionalno bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za nemačke klubove. Trenutno je zaposlen na splitskoj železnici i još uvek igra rukomet u jednom klubu niže lige.

Mladić za volanom išao je u splitsku matematičku gimnaziju.

Kako piše portal, neslužbeno su doznali da je u kombiju u drugom redu s leve strane bio i Matejev prijatelj o kojem se doznaje tek da je profesionalno igrao mali fudbal.

Prijatelji nestalog mladića nisu želeli da pričaju ni za hrvatske medije.

Jedan poznanik ekipe koja je krenula za Beograd rekao je:

- Ja više ne znam šta reći. To su obični momci sa završenim fakultetima i svojim poslovima. Da li se neko drogirao od njih u Beogradu? To je potpuno nebitno za širi kontekst ove priče. Siguran sam da ništa ne skrivaju, pričao sam s nekoliko njih. Oni su svi istražiteljima kazali da ne znaju zbog čega je Matej istrčao iz kluba. Verovatno zato što je Matej upao u neki problem koji oni nisu videli dok su sedili za stolom, a računali su da je negde s nekom curom. Nestanak su prijavili u razumnom roku, odmah ujutro iako policijska pravila sugerišu da se to radi tek nakon proteka 24 sata. Koliko znam oni su policiji rekli da je došlo do nekih nesuglasica u klubu, ali policija je valjda procenila da to nije bitno za istragu - kaže izvor hrvatske redakcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike