Potresna ispovest oca nestalog Mateja: Neću da verujem da nije živ, ostajem ovde dok se moj sin ne pronađe!

11.01.2022

06:30

0

"Nikada ranije nije išao nigde da mi ne znamo gde je"

Potresna ispovest oca nestalog Mateja: Neću da verujem da nije živ, ostajem ovde dok se moj sin ne pronađe!
nenad_peris_gotik_02012022_0029 - Copyright Milan Maricic/ATAImages

U potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišom (27), u nedelju, desetog dana su se uključili i volonteri iz Mreže za opasnost Srbije sa termovizijskim kamerama, kojima su pretražili napuštene objekte uz Savu i na njoj, u blizini mesta gde se Periš kretao pre nestanka. Pretražili su i tunel iznad kluba "Gotik", a juče su nastavili potragu prema Dunavu.

Otac nestalog mladića, međunarodni vaterpolo sudija Nenad Periš, od nestanka sina boravi u Beogradu u iščekivanju da će ga neko pronaći ili da će se sam odnekuda čudom pojaviti. S inspektorima koji vode istragu je u stalnom kontaktu i informiše se o njenom toku, a istovremeno je i na vezi s hrvatskom policijom, čije ekipe su juče stigle u Beograd u nameri da doprinesu potrazi za svojim državljaninom.

- Istraga teče i mnogo ljudi ga traži i moja porodica i ja smo im neizmerno zahvalni. Moj život je stao, osećam se kao da nosim čitavu zemaljsku kuglu na leđima. Majci je još gore. Iako smo razvedeni više od 20 godina, sada smo u svakodnevnom kontaktu i ne možete ni da zamislite kako je njoj. Roditelji znaju o čemu pričam jer na celom ovom našem podneblju roditelju se sve vrti oko dece dok god je živ. Nemam predstavu gde je nestao moj Matej. Nikada ranije nije išao nigde da mi ne znamo gde je, nije nestajao, nije se gubio - počinje tešku ispovest očajni otac kojem se u čitavom regionu dive na prisebnosti.

Odbija da prihvati da je Matej mrtav i kaže:

- Ostajem ovde dok se ne reši misterija i ne pronađe se moj sin. Neću da verujem da nije živ iako sve vreme nastojim da budem objektivan. Hoću da ovo bude ružan san koji se dešava, a ja ne želim da ga prihvatim. Nadam da će se desiti čudo i da će se moj sin pojaviti odnekuda. Bilo bi strašno da ga je odnela voda i da je završio u njoj kada ju je toliko voleo i kada mu je bila život - kaže Nenad Periš.

Termovizijskim kamerama za sada nije otkriveno ništa značajno za istragu, ali potraga se nastavlja uprkos snegu i hladnoći koja sve otežava.

- Za sada nismo našli ni najmanji trag koji bi mogao upućivati na to što se dogodilo s Matejem. Sada su vrlo nepovoljni uslovi za potragu, a ako je momak u reci teško da će se uskoro pojaviti jer smo pre dve godine deset dana pretraživali Dunav zbog nestanka momka, a njegovo telo je isplivalo tek posle četiri meseca i to na mestu koje smo pregledali. Ipak, kao i svi, nadam se da će priča sa Matejem imati srećan kraj i da će se pojaviti živ - rekao je Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Periš ističe zahvalnost MUP Srbije na svemu što su preduzeli u potrazi za Metejem, kao i mnogobrojnim ljudima koji ga samoincijativno traže. Ispričavši nam kako je mnogo puta pregledao snimke s nadzornih kamera koje su zabeležile Matejevo kretanje pred nestanak u prvim satima 31. decembra, otac demantuje spekulacije da je moguće da je njegov sin otet pošto se na jednom od snimaka beli mercedes zaustavlja u njegovoj blizini, te se na društvenim mrežama spekuliše da je odvezen njime.

- Ne, ne. Nema razloga da Matej bude otet i ne treba slušati sve. Drugovi mog sina s kojima je doputovao u Beograd na doček Nove godine, ne kriju ništa i sve što je prethodilo Matejevom nestanku su ispričali meni i policiji. Zezali su se u klubu, a priznali su mi da su popili dosta. Svako od njih je bio dobro raspoložen te noći i drugovi su prvih sat vremena mislili da je Matej po klubu negde, možda s nekim devojkama, kako se to i dešava u provodu.

24sedam/Katarina Mihajlović MUP RH
 

Tek kasnije su shvatili da je izašao, pa su pomislili da je negde ispred, okolo. Malo ozbiljnije su shvatili situaciju kad su videli da mu je jakna ostala u klubu i posle toga su ga tražili uz obalu po šetalištu, gore-dole, i uputili se u smeštaj u nadi da će se tamo sastati s njim. Mislili su pojaviće se do jutra, ali kad ga i dalje nije bilo, obavestili su policiju i počeli su na njihov predlog da ga traže po bolnicima - prepričava detaljno otac. On ističe da je srpska policija počela da traži Mateja i pre isteka vremena koje se ostavlja po zakonu.

- Matejevi drugovi nisu imali moj broj, pa su pisali mojoj ćerki na Instagramu. Mislim da je bilo pet po podne kad sam saznao da mi nema sina. Od tada počinje agonija - kroz suze govori Nenad.

Otac nestalog Mateja ne veruje glasinama da su mladića opijati odveli u smrt.

- Nebrojeno puta sam pogledao snimke i nisam video ništa čudno u njegovom ponašanju. Delovalo je kao da juri taksi da se preveze. Gde to, ne znamo. Možda sam subjektivan, ali ne zamerite. Zahvalan sam svima koji hoće da pomognu istragu, a onima drugim, ako ih ima, neka je alal, što bi rekli na ovom podneblju - zaključio je Nenad.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Republika

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike