Komšije imaju samo reči hvale za Mateja: Ovo je velika tuga za Split, hvala Beogradu na pomoći

06.01.2022

13:35

0

Potraga za nestalim Splićaninom ušla je u sedmi dan

Komšije imaju samo reči hvale za Mateja:  Ovo je velika tuga za Split, hvala Beogradu na pomoći
split matej - Copyright Pixabay/Mup RH

Već sedmi dan za redom traje potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem (27), kojem se svaki trag gubi u noći između četvrtka na petak, a ronioci su juče "prečešljali" celu Savu i srećom nisu pronašli telo nestalog mladića.

Naime, na snimcima iz noći nestanka, navodno se vidi Matej kako trči po ulicama u centru grada, zatim pokušava da zaustavi taksi, a onda se spušta ka reci i ulazi u vodu. Zbog toga je, upravo potraga i otpočela na reci.

Ranije danas, za medije se obratila Matejeva devojka iz Splita, koja je objasnila da su njen momak i šestorica prijatelja šest meseci unapred odlučila da idu na doček u Beograd, sa tim da je ona bila upućena da će Mateju društvo praviti samo tri druga iz detinjstva.

Kako je objasnila, između njih dvoje nije izbila nikakva svađa.

Matejeve prve komšije imaju samo reči hvale za mladića. Kako objašnjavaju, njegovog oca su redovno viđali, ali njega i ne.

- Poslednji put sam ga videla pred Božić u crkvi. Šta možeš, čovek se nada, uvek postoji nada, ali evo prošlo je već sedam dana i onda ti sve nade padaju u vodu. On je živeo kod majke, a ovde mu živi otac. Toliko je vremena prošlo, a da se ne javi. Moji sinovi su išli sa Matejom u gimnaziju i kažu da je bio divan dečko. Šta se dogodilo sam Bog zna - kaže komšinica.

Njegova profesorka kratko je poručila:

- Ovo je velika tuga za Split i Hrvatsku. Matej je divno dete, sportista, uzor svima. Ne mogu da poverujem da je imao nekih dodira sa porocima, jedino ako mu neko nešto nije stavio u piće. Nadam se da će sve dobro završiti, molimo se da ga pronađu. Hvala svima u Beogradu na pomoći da nađemo našeg Mateju - rekla je utučena profesorka za Kurir.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike