Matejevo društvo koristilo narkotike? Oglasio se MUP povodom novih tvrdnji o nestalom Splićaninu

06.01.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita - rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije

Matejevo društvo koristilo narkotike? Oglasio se MUP povodom novih tvrdnji o nestalom Splićaninu
gotik klub matej - Copyright Google Maps/MUP RH

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović obelodanio je detaljno ponašanje i kretanje Mateja Periša (27) pre nestanka i otkrio da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene supstance.

- Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena - istakao je Mijailović.

24sedam
 

Predsednik policijskog sindikata je otkrio tačno kretanje mladića i istakao činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat kasnije primetilo da im prijatelja nema.

- Momci iz Splita su došli u Beograd 30. decembra, a u smeštaj na Dorćolu su ušli nešto pre 18 časova. U smeštaju su već počeli da konzumiraju alkoholna pića. Oko 21 čas su otišli u restoran "Ambar" gde su takođe pili alkohol. Nastavili su provod u klubu "Gotik" gde su naručili veliku količinu alkohola - otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

Mladići su prema njegovim rečima konzumirali opijate od kojih je najopasniji narkotik "spid".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

- Možete misliti kako je to uticalo na njihova tela. Alkohol plus narkotici. Matej je negde oko 1.40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi drugovi skoro sat vremena kasnije primetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne - otkriva Mijailović.

Međutim, Više javno tužilaštvo u Beogradu danas se ogradilo od ovakvih izjava, rekavši da samo oni daju zvanične informacije o nestalom Splićaninu

- Sve druge informacije koje se pojavljuju medijima nisu zvanične, niti potvrđene, jer ovo tužilaštvo u saradnji sa MUP-om aktivno učestvuje i usmerava potragu za nestalim mladićem - kazao je viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike