Matejevo telo nije u Savi? Završena pretraga, rečna policija nastavlja dalje

05.01.2022

19:21

0

Matej Periš nestao je u noći između četvrtka na petak, a rečna policija je prethodna dva dana pretraživala Savu kako je mladić poslednji put viđen u blizini reke

Matejevo telo nije u Savi? Završena pretraga, rečna policija nastavlja dalje
recna policija matej - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/MUP RH

Ni šesti dan potrage za Matejem Perišem (27) iz Splita, koji je nestao u noći između četvrtka na petak, nije dao rezultate.

Kao i juče, i danas je pretraživano rečno dno od strane ronioca sa sonarima, a na licu mesta se trenutno nalazi Mladen Mijatović koji je istakao da je završena pretraga savskog rečnog dna.

Kako je on objasnio potraga je okončana i ništa nije pronađeno u koritu reke, što bi ukazalo da se tu nalazi telo nestalog Splićanina.

Mijatović javlja da su svi resursi MUP-a i dalje angažovani kako bi se rešila misterija njegovog nestanka.

Posvađali se sa ekipom iz Zadra?

Prijatelj Splićanina, oglasio se i opisao šta se, navodno, dešavalo u klubu tog dana.

- Video sam slike s večere. Tada su već, verovatno, bili pripiti. Nakon toga otišli su u klub "Gotik" i tada se dogodila ta misterija puna rupa. Ono što pouzdano znam od ljudi koji su bili tamo je da je u klubu bila i jedna ekipa iz Zadra. Poznato je da su Splićani i Zadrani veliki prijatelji i da su jedni i drugi u Srbiji dobrodošli. Oni su se međusobno častili i družili. Međutim u jednom je trenutku došlo do incidenta između dve ekipe, a mislim da je s tim povezana i jedna devojka - rekao je prijatelj.

On dodaje da su Matej i prijatelji pili viski, te da je u jednom trenutku nestali Splićanin odlučio bocom pomenutog alkohola da počasti ekipu. Međutim, kako je naveo, problem je nastao oko računa.

- Tu se ne može znati tačna istina, ali ja sam čuo iz prve ruke za priču prema kojoj su konobari preračunali iznos i pokušali naplatiti višestruko veći iznos. Tu je došlo do verbalne prepirke s konobarima, a navodno su Splićani i Zadrani jedni drugima u tom haosu nešto počeli prebacivati. Ko zna kakve su sve reči tada pale i kome je možda pala roletna na oči. Nakon toga u priču su se uključili redari i Matej panično izlazi iz kluba - tvrdi Perišev prijatelj, navodeći  da je to okidač za sve što se dalje dogodilo.

Objasnio je da istraga još u toku, te da je svima u fokusu pronalazak prijatelja.

 

- Moguće da je došlo do onog klasičnog obračuna u noćnom klubu, pijanog bahaćenja i nekih pretnji. Međutim ostaje misterija zašto je samo Matej istrčao iz kluba i što je time hteo postići - rekao je on.

Na pitanje da li sumnja da je Matej bio pod uticajem nekih opijata, njegov prijatelj rekao je za hrvatski medij da ne može sa sigurnošću da potvrdi tako nešto.

- Koliko znam, ekipa iz Zadra nešto je konzumirala. Je li se sada dogodila situacija da je neko nekome nešto iz čiste zabave ponudio - ne znam. Je li Matej probao neku halucinogenu drogu nakon čega ga je 'okrenulo naopako'? Ne znam. On nije taj "đir" verujte mi. Ali sve je moguće, bilo je kasno, svi su već popili i bila je usijana atmosfera... Ali ako bismo i hipotetički tvrdili da je Matej probao nešto što ga je 'izulo iz cipela' ostaje pitanje zašto je izašao sam i kako to da je baš samo njega okrenulo - tvrdi on.

Pronađen taksista

Na jednom od snimaka, iz noći nestanka, vidi se kako Matej pokušava da zaustavi jedno taksi vozilo, međutim taksista je odbio da ga poveze.

Printcreen/Youtube/Kurir web redakcija
 

Policija je uspela da dođe do vozača,  a kako je on objasnio, nije prihvatio vožnju, jer je već vozio na zakazanu. Istakao je, međutim, da je mladić delovao dezorijentisano.

- Taksista je rekao da se seća mladića iz Karađorđeve ulice, ali da nije bio u mogućnosti da ga primi, jer je već imao zakazanu vožnju na koju je žuri - rekao je otac nestalog mladića.

Oglasio se Vesić

Povodom nestanka mladića, obratio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da se nada da će mladić biti pronađen, a objašnjava da je i ocu momka, Nenadu Perišu, ponuđena pomoć.

- U ime Grada Beograda ponuđen je smeštaj za porodicu i svaka druga pomoć koju možemo da pružimo. Nenad je zahvalio i rekao da su mu mnogi Beograđani ponudili da bude njihov gost dok traži sina - rekao je Vesić i dodao:

- Molimo se da je njihov sin a, naš gost Matej dobro. Srpska policija ulaže maksimalne napore da pronađe Mateja u šta se uverio i Nenad. Beograđanke i Beograđani su i sada, kao mnogo puta ranije, pokazali solidarnost i svi se nadamo da će sve završiti dobro i da će porodica Periš pronaći sina.

Kobna noć u "Gotiku"

Mateju se svaki trag izgubio, u noći između četvrtka na petak, oko 2.30 časova.

On je prethodno taj dan, doputovao iz Splita za Beograd, gde je trebalo sa još šestoricom prijatelja da proslavi Novu godinu.

Nakon što su ručali u jednom beogradskom restoranu na keju, odlučili su da provod nastave u obližnjem klubu "Gotik".

24sedam/Goran Sivački
 

Međutim, u jednom trenutku provoda, Matej je otišao do toaleta i nije se vratio.

Iako je njegovim prijateljima bilo sumnjivo što se ne vraća i nisu mogli da ga nađu u klubu, pomislili su da je otišao sa nekom devojkom, pa su nestanak prijavili tek sutradan, popodne, kako se nije vratio ni narednog jutra u apartman.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/pink

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike