Oglasilo se Više javno tužilaštvo o Splićaninu: DNK sklapa mozaik misterioznog nestanka

05.01.2022

13:34

0

Potraga za mladićem i dalje traje, a tužilaštvo je u stalnom kontaktu sa policijom

Oglasilo se Više javno tužilaštvo o Splićaninu: DNK sklapa mozaik misterioznog nestanka
227090_matej-peris-policija-recna-24sedam-goran-sivacki-1_f (1) - Copyright 24sedam/GoranSivački/MUP RH

Više javno Tužilaštvo u Beogradu obavešteno je o svim merama i radnjama iz njihove nadležnosti koje se odnose na potragu za 27-godišnjim Splićaninom.

U pitanju su DNK naredbe za izuzimanje tragova, koji bi trebalo da doprinesu sklapanju mozaika i rasvetljavanju nestanka Mateja Periša.

Potraga za mladićem i dalje traje, a tužilaštvo je u stalnom kontaktu sa policijom.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja  otkrio je hrvatskim medijima da je dao uzorak zbog DNK analize i da strahuje da njegov sin više nije živ.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a nestanak su prijavili njegovi prijatelji s kojima je bio u "Gotiku", a potraga za njim traje već šesti dan.

Kriminolog Dobrivoje Biba Radovanović je rekao za 24sedam da je slučaj sasvim neobičan.

Kriminolog se osvrnuo i na izajavu njegovog kolege iz Hrvatske koji je rekao da je odmah trebalo ispitati sve iz kluba "Gotik" u kojem je mladić bio sa društvom.

- To jeste praksa. Trebalo je da se razgovara sa tim ljudima, pre svega da se vidi da li je u pitanju traumatski doživljaj iz tog lokala ili pak kombinacija alkohola i neke droge. Mada, on je sportista i ne bi trebalo da koristi narkotike - naglašava Radovanović.

Poznati kriminolog veruje da bi se možda slučaj brže razrešio da je nestanak prijavljen odmah kada su prijatelji primetili da ga nema u klubu, ili da su krenuli da ga traže. 

-  Ali ko će pomisliti u tom trenutku na nešto loše. Bio bih srećan da beogradska policija učini sve da ga pronađe živog i zdravog, jer bi to pokazalo da nisu pokidane sve veze između Srba i Hrvata - zaključjuje naš sagovornik.

Danas se povodom ovog slučaja oglasio i ministar Aleksandar Vulin, koji je rekao da su operativci razgovarali sa mladićevim ocem Nenadom Perišem više puta, kao i sa njegovim prijateljima, konobarima, obezbeđenjem iz klubova, te da Žandarmerija sa svojim roniocima istražuje teren.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike