Matej panično izašao iz "Gotika"? Prijatelj Splićanina otkrio šta se u klubu dešavalo te kobne večeri

05.01.2022

10:29

2

Opisao je šta se dešavalo u beogradskom lokalu te večeri

Matej panično izašao iz "Gotika"? Prijatelj Splićanina otkrio šta se u klubu dešavalo te kobne večeri
227090_matej-peris-policija-recna-24sedam-goran-sivacki-1_f (1) - Copyright 24sedam/GoranSivački/MUP RH

Prijatelj Splićanina Mateja Periša (27), koji je pre šest dana nestao u Beogradu, oglasio se i opisao šta se, navodno, dešavalo u klubu tog dana.

Kako je naveo za Večernji list, Matej i ostatak ekipe bili su na večeri u jednom beogradskom restoranu tog popodneva.

Tanjug/Tara Radovanović
 

- Video sam slike s večere. Tada su već, verovatno, bili pripiti. Nakon toga otišli su u klub "Gotik" i tada se dogodila ta misterija puna rupa. Ono što pouzdano znam od ljudi koji su bili tamo je da je u klubu bila i jedna ekipa iz Zadra. Poznato je da su Splićani i Zadrani veliki prijatelji i da su jedni i drugi u Srbiji dobrodošli. Oni su se međusobno častili i družili. Međutim u jednom je trenutku došlo do incidenta između dve ekipe, a mislim da je s tim povezana i jedna devojka - rekao je prijatelj.

On dodaje da su Matej i prijatelji pili viski, te da je u jednom trenutku nestali Splićanin odlučio bocom pomenutog alkohola da počasti ekipu. Međutim, kako je naveo, problem je nastao oko računa.

- Tu se ne može znati tačna istina, ali ja sam čuo iz prve ruke za priču prema kojoj su konobari preračunali iznos i pokušali naplatiti višestruko veći iznos. Tu je došlo do verbalne prepirke s konobarima, a navodno su Splićani i Zadrani jedni drugima u tom haosu nešto počeli prebacivati. Ko zna kakve su sve reči tada pale i kome je možda pala roletna na oči. Nakon toga u priču su se uključili redari i Matej panično izlazi iz kluba - tvrdi Perišev prijatelj, navodeći  da je to okidač za sve što se dalje dogodilo.

Objasnio je da istraga još u toku, te da je svima u fokusu pronalazak prijatelja.

- Moguće da je došlo do onog klasičnog obračuna u noćnom klubu, pijanog bahaćenja i nekih pretnji. Međutim ostaje misterija zašto je samo Matej istrčao iz kluba i što je time hteo postići - rekao je on.

Printcreen/Youtube/Kurir web redakcija
 

Na pitanje da li sumnja da je Matej bio pod uticajem nekih opijata, njegov prijatelj tvrdi za hrvatski emdij da ne može sa sigurnošću tvrditi.

- Koliko znam, ekipa iz Zadra nešto je konzumirala. Je li se sada dogodila situacija da je neko nekome nešto iz čiste zabave ponudio - ne znam. Je li Matej probao neku halucinogenu drogu nakon čega ga je 'okrenulo naopako'? Ne znam. On nije taj "đir" verujte mi. Ali sve je moguće, bilo je kasno, svi su već popili i bila je usijana atmosfera... Ali ako bismo i hipotetički tvrdili da je Matej probao nešto što ga je 'izulo iz cipela' ostaje pitanje zašto je izašao sam i kako to da je baš samo njega okrenulo - tvrdi on.

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, a nestanak su prijavili njegovi prijatelji s kojima je bio u "Gotiku", a potraga za njim traje već šesti dan.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike