Šta se sve zna o nestanku Splićanina Mateja (27) u Beogradu?

02.01.2022

17:15

0

Autor: 24sedam

U pronalazak mladića uključena je rečna policija, koja danas patrolira delom reke pored kluba u kom je poslednji put viđen

Šta se sve zna o nestanku Splićanina Mateja (27) u Beogradu?
recna policija matej - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/MUP RH

Slučaj nestanka Splićanina Mateja Periše (27) u Beogradu već dva dana je obavijen velom misterije. U pronalazak mladića uključena je rečna policija, koja danas patrolira delom reke pored kluba u kom je poslednji put viđen Matej, a sada se oglasio i MUP, navodeći da  je u toku intezivna potraga.

- Pripadnici MUP intezivno tragaju za M.P. (27) čiji je nestanak 31. 12. 2021. u 18 časova prijavio njegov drug. Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom preduzimaju sve mere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića - navodi se u saopštenju policije.

MUP BiH
 

Podsetimo, mladiću se trag izgubio u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 časova, ispred jednog kluba u Beogradu, gde je došao na doček Nove godine. Nestanak mladića je prijavljen srpskoj policiji 31. decembra, kada je i otpočela intezivna potraga za njim.

Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike s belim đonom. Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.

Oni su ga videli poslednji put

Prijatelji Splićanina su se juče tokom dana ubrzo oglasili i rekli da je Matej u jednom trenutku izašao iz lokala gde su bili.

 - Otišao je da napravi đir, do toaleta, ili je video neke ženske, pa otišao da priča sa njima. Nakon toga 20, 30 minuta shvatimo da se on još nije vratio. Počinjemo da ga tražimo po klubu, da idemo do vrata, po toaletima, da ga tražimo, ali ga nismo našli. Uzimamo jakne i shvatamo da on uopšte nije uzeo svoju - kaže, dodajući da je njegova ostala u garderobi, sa ostalim jaknama: - A njega nema nigde - rekli su prijatelji, dodajući da su ga tražili oko sat vremena.

Kako su naveli, prvobitno se mislilo da je otišao sa nekom devojkom, te da zbog toga nisu hteli da odmah dižu paniku.

- Otišli smo do apartmana, malo da odmorimo. Mislili smo da će se ujutro javiti ili ćemo ići u policiju - rekao je prijatelj nestalog momka i juče potvrdio da mu je mobilni isključen sve vreme.

Priču ovih mladića, potvrdio je i menadžer kluba u kom je Matej poslednji put viđen.

- Policija je bila juče u klubu i uzela je snimke sa sigurnosnih kamera. Ni do kakvog incidenta u klubu nije došlo ni u jednom trenutku, bilo je sasvim normalno veče - istakao je mladić koji nije želeo da da svoje ime i prezime redakciji.

Otac stigao u Beograd

Otac Mateja, Nenad Periš, inače poznati vaterpolo sudija sa međunarodnim iskustvom, koji se i juče prvi put oglasio povodom nestanka svog sina, danas je sleteo u Beograd, a potom otišao i u Beton halu, na mesto gde mu je pre dva dana nestao sin.

Istakao je da nema ništa novo, te da će se videti s ljudima i da je samo bitno da mladić bude pronađen.

Printscreen/Facebook/Nenad Peris
 

 - Znam da je policija podigla sve na noge da ga nađu, zahvalan sam srpskoj policiji na svemu što čini. Svima sam zahvalan što pomažu, nude pomoć. Istraga se sprovodi na način na koji mora - rekao je Nenad i dodao:

- Moram da zamolim ljude, da ko god ima bilo kakvu informaciju, samo neka javi. Makar i anonimno, svaka informacija nam je bitna. Hvala svima na podršci, zaista nemam reči, zahvalan sam neizmerno svim ljudima.. Jedino je važno da pronađem svog sina - rekao je Nenad okupljenim novinarima.

Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju da obaveste policiju ili da jave na broj telefona: +38598432700.

Zašto je izašao iz kluba?

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, Matej je snimljen kako izlazi iz jednog beogradskog kluba i spušta se stepenicama ka reci, a navodni razlog njegovog izlaska je što je u toaletu kluba bila velika gužva.

Ipak, da li je to istina, još uvek se ne zna, te se očekuju rezultati dalje istrage nadležnih organa.

24sedam/Mup BIH

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike