Otac Mateja Periša stigao u Beograd: Jedino je važno da pronađem svog sina

02.01.2022

15:44

0

Matej Periš nestao je u noći između četvrtka i petka

Otac Mateja Periša stigao u Beograd: Jedino je važno da pronađem svog sina
nenad matej peris - Copyright Profimedia/MUP RH

Otac nestalog mladića iz Splita, Nenad Periš, sleteo je u Beograd. Kako smo pisali, njegov sin, Matej Periš (27) nestao je u noći između četvrtka na petak, oko 2.30 časova.

 - Nemam ništa novo, sada ću se videti s ljudima, samo je bitno da ga nađemo. Znam da je policija podigla sve na noge da ga nađu, zahvalan sam srpskoj policiji na svemu što čini. Svima sam zahvalan što pomažu, nude pomoć. Istraga se sprovodi na način na koji mora - rekao je Nenad i dodao:

- Moram da zamolim ljude, da ko god ima bilo kakvu informaciju, samo neka javi. Makar i anonimno, svaka informacija nam je bitna. Hvala svima na podršci, zaista nemam reči, zahvalan sam neizmerno svim ljudima.. Jedino je važno da pronađem svog sina - rekao je Nenad okupljenim novinarima.

Podsećamo, on je sa sedmoricom prijatelja poslednji put viđenu u klubu "Gotik", kada je u jednom trenutku otišao do toaleta i nije se vratio.

Prijatelji su iste večeri krenuli u potragu za drugom, a zbunilo ih je kada su videli da nije poneo jaknu. Pomislili su da je otišao sa nekom devojkom, a ujutru kada se nije vratio u apartman, alarmirali su policiji. Od tada traje njihova agonija.

- Tragamo za Matejom već dva dana neprestano, umorni smo, ali nećemo odustati  - poručili su njegovi prijatelji ranije danas.

 

Pomak u istrazi

Kako oni dalje objašnjavaju, sve je bilo u najboljem redu u klubu.

- Bili smo u klubu, ništa se sumnjivo nije dogodilo. Na ulazu u nam se činili sumnjivi mladići koji su tu stajali, saznali smo kasnije da su neki navijači. Ali ništa nam nisu dobacivali, niko nas nije dirao - objašnjava prijatelj nestalog.

Njihovu priču potvrdio je i menadžer "Gotika".

- Policija je bila juče u klubu i uzela je snimke sa sigurnosnih kamera. Ni do kakvog incidenta u klubu nije došlo ni u jednom trenutku, bilo je sasvim normalno veče - istakao je mladić koji nije želeo da da svoje ime i prezime redakciji.

Na pregledanim snimcima, navodno je mladić viđen  kako izlazi iz kluba i spušta se stepenicama ka jednom splavu.

Profimedia
 

Rečna policija takođe se uključila u potragu za mladićem.

I ranije slavili Novu godinu u inostranstvu

Matej je diplomirani ekonomista i bivši vaterpolista. 

U Beograd je došao sa svojim prijateljima uoči dočeka Nove godine, među kojima je i njegov najbolji drug još iz osnovne škole.

- I ranije je slavio Novu godinu van Hrvatske. Bio na dočeku u Pragu, Budimpešti, a sada prvi put u Beogradu - objašnjava njegov otac, poznati vaterpolo sudija.

Mole se svi koji imaju bilo kakvu informaciju da obaveste policiju ili da jave na broj telefona: +38598432700.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike