Policija traga za nestalim Matejom: Patroliraju i brodovi, inspektori "češljaju" telefone

02.01.2022

10:17

0

U noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu (27)

Policija traga za nestalim Matejom: Patroliraju i brodovi, inspektori "češljaju" telefone
recna policija - Copyright Profimedia

Splićanin Matej Periš poslednji put je viđen u noći između četvrtka i petka ispred kluba "Gotik". Tamo se sada nalazi policija jer je u toku potraga za mladićem.

Rečna policija je takođe uključena u potragu. Oni od jutros patroliraju delom reke pored kluba u kom je poslednji put viđen Matej.

Podsetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2.30 gubi se svaki trag mladiću iz Splita Mateju Perišu (27). On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Policija je na osnovu mobilnog telefona ušla u trag poslednjim kontaktima nestalog Mateja, a poznata je i njegova poslednja lokacija pre nego što je telefon ugašen. Posle gašenja, nije više bilo moguće pratiti kretanje Periša.

- Kad mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen - ispričao je juče za hrvatske medije otac nestalog mladića, vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje Nenad Periš.

Njih sedmoro došlo je iz Hrvatske, te su najpre otišli u jedan beogradski restoran na večeru, a onda su spontano odlučili da produže u klub.

MUP BiH
 

 

- Nismo znali gde ćemo posle. Videlismo da se čeka na ulaz u Gotik, da je klub, odlučili smo da pričekamo, onda smo ušli smo unutra i sve je bilo u najboljem redu. Nikakvih sukoba nije bilo u klubu - objašnjava Matejev drug, sve od početka i dodaje:

 - Matej je u jednom momentu otišao - da napravi đir, do toaleta, ili je video neke ženske, pa otišao da priča sa njima. Nakon toga 20, 30 minuta shvatimo da se on još nije vratio. Počinjemo da ga tražimo po klubu, da idemo do vrata, po toaletima, da ga tražimo, ali ga nismo našli. Uzimamo jakne i shvatamo da on uopšte nije uzeo svoju - kaže, dodajući da je njegova ostala u garderobi, sa ostalim jaknama: - A njega nema nigde!

On navodi da su prijatelja tražili oko sat vremena.

- Mislili smo da je eventualno otišao s nekom devojkom, nismo hteli da odmah dižemo paniku. Otišli smo do apartmana, malo da odmorimo. Mislili smo da će se ujutro javiti ili ćemo ići u policiju - kaže prijatelj nestalog momka.

Potvrđuje da mu je mobilni telefon isključen sve vreme, ističući da mu se svaki trag gubi u klubu, ne negde van. Dodaje i da je porodica u Splitu obaveštena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike