Beogradom haraju lopovi! Za par noći tri vozila ostavili na "klocnama"

29.12.2021

20:40

0

Žitelji Karaburme požalili su se na društvenim mrežama da već danima imaju problem sa kradljivcima koji njihove automobile ostavljaju bez točkova

Beogradom haraju lopovi! Za par noći tri vozila ostavili na "klocnama"
car-accident-g9fd21c2be_1920 - Copyright Pixabay/Skica911

Stanovnici Karaburme danima su u strahu od lopova. Naime, već nekoliko noći zaredom automobili u ovom delu Beograda ostaju bez točkova.

Zvuči neverovatno, ali nakon krađe benzina iz vozila sa beogradskih parkinga, o čemu je 24sedam već pisao, sada su, izgleda, na udaru točkovi.

Žitelji Karaburme požalili su se na društvenim mrežama da već danima imaju problem sa kradljivcima koji njihove automobile ostavljaju bez točkova.

Na fotografiji, na kojoj se vidi kako je jedan auto "ojađen", bez točkova i ostavljen na "klocnama", nadovezali su se komentari mnogih Beograđana koji su se požalili na isti problem.

- Ja ne znam koji je to automobil po redu. Kod mene u ulici su tri automobila "sljuštili" za par noći - požalio se jedan od građana.

Nizali su se komentari u kojima sugrađani najoštirije osuđuju svaki vid krađe.

- Lopov je mentalna odrednica, uvek će da ukrade, pitanje je samo sta mu je na dohvat ruke, dzep putnika gradskog saobracaja, budzet, Jugo, Porsche - napisala je jedna zabrinuta sugrađanka.

Kako je za 24sedam objasnio stručnjak za bezbednost saobraćaja, postoji način na koji lopovima može da se oteža posao.

- Postoje šrafovi koji se stave po jedan na svaki točak i onda ne mogu da se odšrafe bez odgovarajućeg ključa. Svakako da i lopovi mogu da kupe takve šrafove, pa i taj ključ, ali je to jedan od načina kako lopovu otežati posao - kaže Vujanić.

Pixabay/Joenomias
 

Ističe da će lopovi pre odabrati automobil na kojem nema sigurnosnih šrafova, kako bi im "posao" bio lakši i brži. 

- Što se kupi ređi ključ i šraf, to će i lopovima biti teže da skinu točak. Lično se i ja brinem zbog ove pojava, pošto nabavka novih točkova nije jeftina - ističe stručnjak za bezbednost saobraćaja.

On kaže, da ukoliko se dogodi krađa, građani mogu da se obrate policiji i osiguravajućem društvu.

- Oni koji imaju ful "Kasko" osiguranje, mogu dobiti naknadu, jer im se dogodila krađa. Međutim, potrebno je da građanin proveri u polisi osiguranja koju je potpisao, da li je predviđena i zaštita od krađe ili ne. Moguće je da postoj klauzula u kojoj piše da osiguranje ne važi u slučaju krađe, a onda "džabe" što imate "Kasko" - zaključio je Vujanić za 24sedam.

Da ovakva pojava nije "novitet" na beogradskim ulicama, potvrđuju i objave na društvenim mrežama iz prethodnih godina.

 

 

Jedino što prostaje Beograđanima je da, ukoliko je to moguće, ugrade sigurnosne kamere na parkinzima. Ali, i tada će biti jako teško identifikovati počionioca dela, zato što se krađe uglavnom dešavaju noću, a lopovi su najčešće maskirani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike