Crni simbol prošlih vremena: Lopovi ponovo kradu gorivo iz rezervoara na parkinzima širom grada

06.09.2021

17:30 >> 18:31

0

Autor: Jovana Vrećo

Prošle godine na području Beograda podnete 102 krivične prijave zbog istakanja naftnih derivata iz rezervoara tuđih automobila

Crni simbol prošlih vremena: Lopovi ponovo kradu gorivo iz rezervoara na parkinzima širom grada
Copyright Profimedia

Cene goriva u kontinuitetu rastu gotovo svakodnevno, pa se, nenadano, pojavio novi-stari problem – krađa benzina i dizela na parkinzima – crni simbol nekih prošlih vremena, za koja smo mislili da su odavno iza nas.

Sve više sugrađana ujutro zatiče otvorene poklopce od rezervoara ili čak i creva kako vire iz njih. Upravo nedavno takve krađe dogodile su se u naselju Braće Jerković, kao i u Kumodraškoj ulici na Voždovcu.

– Pre neki dan ispred kuće nije radilo ulično osvetljenje i tada su mi ukrali benzin iz rezervoara – rekao je sugrađanin K. L.

Apelovao je na ljude da pripaze, kako se i oni ne bi našli u ovakvoj situaciji.

– Nek im bar automobil bude parkiran na osvetljenom mestu – savetovao je on.

foto:Pixabay/Rudy and Peter Skitterians

Još jedna, kako se čini, “omiljena” lokacija za kradljivce goriva je parking na Adi Ciganliji.

Sugrađanin Nebojša P. je za 24sedam ispričao je da je on, “vođen pričama” da kradljivci “haraju” na parkiralištu kod “beogradskog mora” – Ade Ciganlije, odlučio da kad ide sa klincima tamo automobil parkira na sigurnijem mestu.

– S obzirom na to da je, i tokom dana, mračno na tom parkingu, a video sam nekoliko puta da se neki ljudi motaju okolo, kada idem na Adu parkiram se sa strane parkinga, bliže samom šetalištu. Nije natkriveno, ali mi je nekako sigurnije da neće istočiti gorivo – kaže on.

Brze reakcije MUP-a

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su ranije naveli da su tokom 2020. godine na području Beograda podnete 102 krivične prijave zbog krađe benzina iz rezervoara automobila.

Rasvetljeno je 98, što je, kako su naveli, 99,9 odsto.

– Kada je u pitanju krađa benzina iz rezervoara automobila, u toku 2020. godine na teritoriji Republike Srbije podnete su ukupno 183 krivične prijave, od kojih je rasvetljeno 147, što je 80,33 odsto – izjavili su iz MUP-a.

Pročitajte još:

Šta ako vas pokradu?

Iz MUP Srbije podsetili su i napomenuli da ukoliko do krađe goriva iz rezervoara dođe, oštećeni treba da podnesu krivičnu prijavu u područnoj policijskoj upravi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike