Od početka decembra duplo su poskupeli: Cena stana na dan u Beogradu papreno je skočila i nemoguće ga je bukirati

22.12.2021

08:15

0

Kako je za 24sedam objasnio Micko Đorđević, agent za nekretnine, cene stanova na dan pre novogodišnje i praznične euforije bile su od 30 do 40 evra

Od početka decembra duplo su poskupeli: Cena stana na dan u Beogradu papreno je skočila i nemoguće ga je bukirati
Žurka - Copyright Profimedia

Novogodišnja noć je sve bliža, a euforija nikada jača, s obzirom na to da su građani željni slavlja, jer je pandemija koronavirusa obeležila prošlu godinu, što je i bio razlog za otkazivanje mnogobrojnih događaja, poput koncerata ispred Narodne skupštine, ali i žurki u klubovima. 

Stoga se veliki broj Beograđana i turista ove godine odlučio da 2022. dočeka u prestoničkim stanovima na dan, zbog čega je i njihova cena drastično skočila.

Iako je cena za 100 odsto viša u odnosu na prethodni period,  trenutno je gotovo nemoguće pronaći slobodan stan u Beogradu za najluđu noć.

Profimedia
 

Tako je stan za petoro, za period  od 31. decembra do 1. januara, moguće naći na Savskom keju za 270 evra, dok se za isti broj ljudi cena stanova u blokovima kreće od 300 do 450 evra. 

Nešto manju cenu stanova na dan za najluđu noć moguće je naći u Surčinu, i to za 88 evra.

U samom centru grada cene stanova su, naravno, visoke, te će doček Nove godine pet osoba koštati više od 400 evra.

Stan gotovo nemoguće naći

Profimedia
 

Kako je za 24sedam objasnio Micko Đorđević, agent za nekretnine, cene stanova na dan pre novogodišnje i praznične euforije bile su od 30 do 40 evra.

- Ti isti stanovi sada koštaju između 50 i 70 evra, znači da je cena porasla za 20 odsto. Takođe, u Beogradu je trenutno nemoguće naći stan na dan koji je slobodan, jer su svi rezervisani još početkom decembra, ako ne i ranije - kaže on.

Agent navodi da su veći stanovi, u dogovoru s vlasnikom, uglavnom uzimani za žurke, kao i da je tu cena porasla za 100 odsto. 

- To znači da ako je neki stan u prethodnom periodu bio 100 evra, sada košta 200 - objašnjava on za 24sedam

Kada su u pitanju lokacija stana koju građani biraju za novogodišnju noć, Đorđević kaže da ona nije toliko važna.

- Građani uzimaju stanove na Novom Beogradu, Vračaru, u samom centru, ali i na Banovom brdu. Lokacija nije važna ukoliko žele da naprave žurku u stanu. S obzirom na to da je do kraja godine ostalo još malo vremena, više se gleda šta je od stanova slobodno nego gde se oni nalaze - zaključuje on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike