Doček 2022. drugačiji od prošlogodišnjeg: Šta su mlađi Beograđani isplanirali za "najluđu noć"

25.12.2021

12:43

0

Pojedini odluku o novogodišnjem provodu još nisu doneli

Doček 2022. drugačiji od prošlogodišnjeg: Šta su mlađi Beograđani isplanirali za "najluđu noć"
Nova godina (1) - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIć

Pandemija koronavirusa još uvek traje, ali to nije pokvarilo planove Beograđana za Novu godinu, pa će većina mlađih sugrađana za “najluđu noć” ići na organizovani doček, dok oni stariji kažu da će to veče provesti u opuštenijoj atmosferi, u krugu porodice.

Mlađi Beograđanin kaže za Tanjug da je isplanirao da Novu godinu dočeka u jednom prestoničkom lokalu sa prijateljima i da se raduje tome, jer je 2021. dočekao kod kuće, u krugu porodice.

Profimedia
 

- Očekujem da ću se lepo provesti za Novu godinu i da će biti nesvakidašnje - rekao je on.

Studentkinja iz Beograda navodi da još uvek nije odlučila gde će dočekati Novu godinu, ali ima u planu da ode na žurku sa prijateljima.

- Prošle godine nisam mogla da izađem pa sam ostala kod kuće sa bliskim drugarima, tako da se ovaj doček poprilično razlikuje - rekla je ona.

Zorana Mandić iz Beograda navodi da nije planirala da Novu godinu dočeka u zatvorenom prostoru, u klubu ili kafiću, te da će najverovatnije otići na organizovani doček na otvorenom.

- Očekivala sam da ni ove godine neće biti organizovan doček, ali se situacija malo normalizovala - navodi Mandić.

Ima i onih koji odluku o novogodišnjem provodu još nisu doneli, pa tako jedna Beograđanka kaže da ona i suprug još uvek nisu odlučili gde će dočekati Novu godinu, ali da bi želeli da to bude na nekom mestu gde je organizovan doček, jer su prošlu dočekali sa prijateljima u kućnoj atmosferi.

- Prošlu godinu smo dočekali privatno u kući sa prijateljima, sada bismo mogli negde da odemo - rekla je ona.

Njen sugrađanin novu 2022. godinu dočekaće kod kuće sa porodicom koja se tokom 2021. uvećala za jednog člana.

- Prošlu godinu, uprkos pandemiji, dočekao sam u lepom raspoloženju, jer je saznao da mi je žena trudna. Ove godine preskačemo okupljanja napolju, slavimo Novu godinu sa novim članom porodice - kaže on.

Student Simo Ðuričić kaže da će sa kolegama sa fakulteta napraviti kućnu žurku i da se ne brine zbog mogucnosti širenja virusa, jer je, kaže, većina vakcinisana, pa očekuje da će biti veselo.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIć
 

- Prošlu godinu sam dočekao u drugačijem raspoloženju, sa troje ljudi i malo vina, nisu bile okolnosti da se drugačije slavi - ističe on.

Sredovečni Beograđanin, frizer, kaže da zbog prirode posla i virusa korona planira da novogodišnju noć dočeka kod kuće, kao i da lično više voli da to bude u opuštenoj, kućnoj atmosferi.

- Svakako sam za varijantu da to bude u krugu porodice - kaže on.

Njegova sugrađanka istog je mišljenja, kaže da je godinama navikla da Novu godinu čeka u krugu porodice, te da zbog pandemije svakako ne bi išla na neki organizovan doček.

- Godinama tako slavim, a i zbog korone - navela je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike