Detaljno objašnjenje! Ovo je ključna tačka krivične prijave o ubicama male Danke (VIDEO)

06.04.2024

10:41

0

Autor: 24sedam

Detaljno opisano teško ubistvo Danke Ilić

Detaljno objašnjenje! Ovo je ključna tačka krivične prijave o ubicama male Danke (VIDEO)
Copyright Tanjug

Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za zversko ubistvo Danke Ilić (2) pod istragom su zbog dva počinjena krivična dela. Zvanično krivična prijava im je napisana za počinjeno krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114. stav 1. tačka 9. u vezi čllana 33. Krivičnog zakona.

U prevodu, član 114. opisuje krivično delo teškog ubistva. Stav 1 opisuje kaznu za ovo krivčno delo - zatvor od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvor. A tačka 9. podrazumeva da je "lišeno života dete ili bremenita žena".

Obojica odgovoraju i po članu 33. Krivičnog zakonika.

- Ako više lica učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem ili iz nehata zajednički izvrše krivično delo, ili ostvarujući zajedničku odluku drugom radnjom sa umišljajem bitno doprinesu izvršenju krivičnog dela, svako od njih kazniće se kaznom propisanom za to delo - navodi zakonodavac.

Obojici je je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodno postupak zaječarskog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana. Dragijević je tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se Janković branio ćutanjem. Policija je odredila pritvor i bratu i ocu Dejana Dragijevića.

Cela Srbija, a uključile su se i pojedine zemlje Evrope, tragala je za devojčicom iz Bora koja je poslednji put viđena živa 26. marta u 13.45 u dvorištu kuće u Banjskom Polju. Tužne vesti saopštene su u četvrtak kada su i uhapšena dvojica - Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz Zlota. Policija,12 dana od smrti devojčice, pokušava da utvrdi lokaciju gde su bacili telo.

Sve najnovije informacije iz istrage o smrti male Danke Ilić pročitajte i u našem blogu UŽIVO. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike