Tečna dijeta preporodila slavnu pevačicu: Šanija Tvejn izgubila preko 10 kilograma uz male korekcije ishrane

17.05.2024

06:41

0

Autor: K. O.

Ovo su njeni saveti za mršavljenje

Tečna dijeta preporodila slavnu pevačicu: Šanija Tvejn izgubila preko 10 kilograma uz male korekcije ishrane
Copyright Profimedia

Njena priča o mršavljenju može biti velika inspiracija za sve. A kako je izgubila brojne kilograme, čuvena pevačica Šanija Tvejn (58) govorila je otvoreno.

Otkrila je brojne detalje i savete za mršavljenje koje je poznata pevačica pratila da skine kilograme.

Popularna kanadska pevačica i tekstopisac pribegla je tečnoj dijeti da bi smršala. Pored promena u ishrani, fokusirala se i na vežbanje kako bi ostala u formi.

Otkrila je da se odrastajući mnogo mučila sa svojim telom. Rekla je da nije bila samouverena da izađe na plažu u kupaćem kostimu. Ljudi su primetili njenu neverovatnu transformaciju mršavljenja kada je izašla na pozornicu na londonskoj sceni svoje turneje Queen of Me.

Kako je objasnila, želi da pazi na svoju težinu, posebno tokom menopauze.

Plan ishrane za mršavljenje Šanije Tvejn

Iako nije imala poseban plan ishrane, pobrinula se da svoje telo hidrira svežim sokovima. Ispod je nekoliko stvari koje redovno prati:

1. Ona sledi strogu tečnu dijetu. Konzumira proteinske šejkove sa spanaćem ili keljom kao jutarnje napitke kako bi bila hidrirana i napajala telo energijom. Ovo je odlična ideja, jer prema studiji, uživanje u zdravom povrću, posebno zelenom povrću kao deo svakodnevne ishrane, može pomoći da se ubrza proces mršavljenja i spreči kardiovaskularne probleme.

2. Isključila je nepotrebno grickanje. Jede jedan redovan obrok dnevno i konzumira grickalice samo po potrebi. Ali kad god ima želju za grickalicama, ona uzme malu količinu putera od kikirikija.

Puter od kikirikija, kao dobar izvor proteina, pomaže u izgradnji mišića i održava energiju. Takođe može pomoći u kontroli nivoa krvnog pritiska i kontroli povećanja telesne težine kada se uzima umereno.

Profimedia
 

3. Redovno konzumira smutije. Poznata pevačica voli da započne dan zdravim smutijem — mešavina avokada, sirove kokosove vode i jabuke je njen recept.

4. Kada prigusti, tu je tamna čokolada. Ako baš mora da zgrabi nešto brzo za jelo, ona uzme parče tamne čokolade. Prepuna je antioksidanata i drugih hranljivih sastojaka koji mogu pomoći u održavanju zdravlja srca, podizanju nivoa raspoloženja i pomoći u kontroli težine.

5. Iako stalno na putu, drži se svojih ciljeva. Kad god je na turneji, ona drži blender u svojoj hotelskoj sobi da napravi smutije od svežeg avokada.

Fitnes tajne Šanije Tvejn

Voli da igra tenis i za nju je teniski teren njena teretana. Bavi se sportom tri do pet puta nedeljno da bi ostala u formi. Prema studiji, igranje tenisa nudi brojne zdravstvene benefite - pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi i srčanih problema, a takođe pomaže u kontroli težine. Osim toga, poboljšava i funkciju pluća, i funkciju srca, i zdravlje kostiju.

Kada joj je raspored gust i nema vremena da igra tenis, ona ide u šetnju. Patike za trčanje uvek ima u rancu tako da može da krene u brzu šetnju kad god poželi.

Hodanje je sjajna kardio vežba koja može pomoći u smanjenju stresa, minimiziranju rizika od moždanog udara i sagorevanju masti.

Profimedia
 

Osim toga, ona jaše konje — poseduje nekoliko sopstvenih konja i redovno jaše kako bi bila bez stresa i zdrava.

Ponekad samo dijeta i vežbanje ne pomažu u gubitku težine. Biti srećan i bezbrižan je obavezno kada ste na putu gubitka težine. Ona to dobro zna i pridaje značaj svom snu i mentalnom zdravlju.

Profimedia
 

Lajmska bolest uticala i na karijeru

Rekla je da joj je udobno u svojoj koži i da kao žena u kasnim 50-ima ne nalazi potrebu da se krije iza odeće.

Inače, pevačica je 2003. godine, otišla na jahanje gde ju je ugrizao krpelj, te je dobila lajmsku bolest. Otkrila je da se osećala prilično uplašeno jer je počela da oseća vrtoglavicu na sceni i mislila je da će pasti.

Profimedia
 

Ovaj nesrećni incident uzeo je danak i njenom glasu. Plašila se da će zauvek izgubiti svoj melodičan glas. Posle šest ili sedam godina nakon incidenta, njen lekar je otkrio da je zadobila oštećenje nerava na glasnim žicama, izazvano bolešću.

Podvrgnuta je operacijama otvorenih glasnih žica i uzela je pomoć terapeuta da joj vrati glas.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike