Žuti ga "overio", pa uzeo novi posao: Kruševačko klupko smrti puklo na koverti u Banjaluci

07.05.2024

08:00

0

Autor: 24sedam

U seriji obračuna u Kruševcu likvidiran i Vojin Stanković

Žuti ga "overio", pa uzeo novi posao: Kruševačko klupko smrti puklo na koverti u Banjaluci
Copyright Printskrin/facebook

Vojin Stanković (41) ubijen je pre šest godine, a toliko je trajao i policijsko-sudski postupak protiv njegovog ubice, naručioca i pomagača.

Kruševljanin je ubijen 7. maja, oko 13 sati, ispred poznatog kafića "Arabika" u centru Kruševca. Istog dana, policija je saopštila da je ubica Stefan Radulac Žuti (1993), koji je uhapšen tek jula 2019. u Republici Srpskoj. Ubici sude i da je likvidirao i Vojinovog oca Dejana (70), čuvenog po nadimku Ždrokinac, koji je izrešetan mesec dana posle sina. Nalogodavac zločina je poznati kruševački kriminalac Zoran Jotić zvani Jotka.

Otac dan ranije ubio agenta iz Afrike

Kruševljanin je ubijen dan posle likvidacije Gorga Darmanovića (58), agenta tajnih službi iz Južnoafričke Republike.

Printscreen/Youtube/Rudar 7
Gorg Darmanović ubijen u Novom Beogradu

Njega je u Novom Beogradu ubio Vojinov otac Dejan Stanković Ždrokinac.

Bilo bi previše da se ulazi u dubiozu zločina, ali će dovoljno bti samo opisati martovsku odluku Apelacionog suda u Beogradu:

- Radulac je sedeo u bašti kafea i ugledao kako iz lokala izlazi Stankovića, sa kojim je ranije imao sukob. Posle razmenjene rečenice, krenuo je ka Stankoviću, izvadio pištolj i ispalio dva metka u žrtvu, a potom još pet, i "overio" ga.

Printskrin/facebook
Vojin Stanković likvidiran u međuklanovskim obračunima

- Kasnije, Zoran Jotić Jotka (67), vođa "kruševačkog klana", u cilju eliminisanja konkurencije, angažovao je Radulca da ubije i Dejana Stankovića. Ovo ubistvo Jotić je organizovao kako bi se starijem Ždrokincu osvetio za likvidaciju njegovog bliskog prijatelja Gorana Petrovića Pete.

- Ubistvo Ždrokinca je i "odrađeno" 6. juna 2018. godine u Kruševcu. Jotka je ubici obezbedio automobil "golf" kojim se dovezao u blizinu hotela gde je pucao u Dejana Stankovića kad je izlazio iz teretane. Potom je pobegao do "Šumica", gde je sa  tri kante benzina polio i zapalili maskirnu jaknu i pantalone, a "golf" su odvezli na pranje kako bi uništili biološke tragove. Ubica se 20 dana skrivao u Kruševcu, da bi potom bio prebačen preko Pavlovića mosta u Republiku Srpsku. Ali prilikom preuzimanja novca u koverti, 17. jula 2019. godine u Banjaluci gde se krio pod lažnim identitetom, uhapšen i izručen Srbiji.

Ljubavnik Jotkine ćerke

Printscreen/B92
Zoran Jotić Jotka

Stefan Radulac, osuđeni ubica dvojice Stankovića, bio je u ljubavnoj vezi sa ćerkom Zorana Jotića. Njihova emotivna veza počela je dok je Jotka bio u zatvoru u Zabeli na izdržavanju 15 godina robije. Kada je vođa "kruševačkog klana" marta 2018. izašao sa robije njih dvojica su se zbližila, pa ga je Jotka prigrlio uz svoju ekipu.

- Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je vođa "kruševačkog klana" Zoran Jotić bio osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca i naložio sudu da ponovi suđenje. Drugostepeni sud je preinačio deo prvostepene presude u odnosu na Stefana Radulca za ubistvo Vojina Stankovića i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i osudio ga pravosnažno na kaznu zatvora od osam godina i 10 meseci, dok je deo osude za ubistvo Ždrokinca, ukinut i postupak vraćen na ponovno suđenje.

Priča o robijanju Žutog se ne završava samo na ovoj presudi. Apelacioni sud u Beogradu novembra 2023. pravosnažno ga je osudio na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva zatvorskog cimera Miloša Đ., inače kuma porodice pokojnog Zemunca Jovana Guzijana Cunera.

Napad na "kolegu" izveo je na pritvorskom šetalištu 23. marta 2022. Više puta ga je ubo u glavu improvizovanim bodežom napravljenim od zašiljene drške četkice za zube.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike