Novosađanin spojio neprijatelje: "Kavčani" ga ubili za "škaljarca", platio im 400.000 evra

10.02.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Alan Kožar bio na direktonoj vezi sa Ratkom Živkovićem - Zemom

Novosađanin spojio neprijatelje: "Kavčani" ga ubili za "škaljarca", platio im 400.000 evra
Copyright YouTube

Ubistvo Ljubomira Lainovića, plaćenog ubice beogradske ekspoziture kavačkog klana, naručio je "škaljarac" Alan Kožar iz Bara i to iz osvete za ubistvo svojih drugova u Atini. Za ovo ubistvo angažovao je četvoricu suparnika iz "kavačkog" klana i u Beogradu im je isplatio 400.000 evra.

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je ove činjenice na osnovu Skaj prepiska "kavčana", a Kožar je bio na direktonoj vezi sa Ratkom Živkovićem - Zemom. Osumnjičeni su i Radoje Živković - Žuti, rođak vođe klana Radoja Zvicera, Zdravko Perunović i Milan Vujotić.

Kako je navela ekipa "Senki", Lainović je posle ubistva dvojice "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatović u Atini, preko Makedonije i Kosova i Metoije, otišao u Crnu Goru. Došao je po pozivu "kavčana" da vežba pucanje jer je trebalo da likvidira Kožara. Naravno, Lainović nije ni pretpostavljao da je u pitanju zamka i da su mu to upravo spremili drugovi iz klana i to, upravo, za račun Kožara.

Trojanski konj u ratu klanova iz Kotora

Ratko Živković-Zemo iz Danilovgrada bio je najveća krtica u ratu “kavačkog” i “škaljarskog” klana. "Kavčani" su ga poturili "škaljarcima" tako da je preko njega Radoje Zvicer uspeo da likvidirao istaknute članove rivalske grupe. Zahvaljujući njemu 23. jula 2020. ubijeni su Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu, a 14. oktobra 2020. Adis Spahić i Damir Hodžić. Uspeo je i da Mileta Radulovića-Kapetana uvuče u zamku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ga najpre koristili kao mamac za "škaljarce", a onda ga ubili 21. decembra 2020.

Lainović je otišao u Spuž, u kuću koji je iznajmio Ratko Živković. Upravo je tu i ubijen. Prema policijskim procenama, Novosađanin je ubijen 21. juna 2020. godine kada je zakopan. Najmanje jedan metak u njega je ispalio Perunović. Telo još uvek nije pronađeno.

Novac u Beogradu

Kao potvrdu da su obavili posao, Živković je fotografije mrtvog Lainovića Skaj komunikacijom poslao Kožaru. Zadovoljni "škaljarac" platio je "kavčanima". Primopredaja 400.000 evra obavljena je u Beogradu.

Motiv naručene likvidacije je bila osveta za ubistvo "škaljaraca" u Atini. Za Lainovića, o kome su pričali i svedoci saradnici na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću da je ubijen na KiM, tvrdilo se da je likvidiran zbog dugog jezika. "Kavčani" su se plašili da ne oda tajne o klanu ili da ne pređe u suprotni klan.

A mesec dana kasnije, 23. jula 2020, Kožar (43) je ubijen na Krfu. Sa njim su „kavčani“ izrešetali i Damira Hodžića (45) iz Užica. Za organizovanje ove likvidacije označen je vođa "kavčana" Radoje Zvicer, a Milan Vujotić i Darko Šarić su takođe na spisku, kao i bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović i njegov nekadašnji kolega Ljubo Milović, koji je u bekstvu.

Zvicer i ostali

Kao pripadnici ove kriminalne grupe označeni su još Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Milan Knežević, Radoje Živković, Nikola Spasojević i Filip Knežević, kao i državljani Srbije Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Ratko Živković, Milovan Zdravković, Stefan Andrejić, Vladimir Vojinović, Miloš Jevrić, Marko Stanković, Dušan Jovanović, Slobodan Vujačić i Nikola Spasojević. Naredbom su obuhvaćeni i državljani Kosovo Jakup Aljija i Enis Thaki.

Ubistvo na Krfu se pominjalo i tokom suđenja beogradskom ogranku kavačkog klana – grupi Veljka Belivuka iMarka Miljkovića. Jedan od okrivljenih saradnika Bojan Hrvatin je ispričao kako su mu nudili 250.000 evra da učestvuje u ovom ubistvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike