Teroristički napad kod crkve u Nici: Troje mrtvih, napadač odrubio glave dvema žrtvama? (FOTO+VIDEO)

29.10.2020

08:57 >> 12:22

0

Policija zatvorila područje, gde je pucala i uhapsila napadača

Teroristički napad kod crkve u Nici: Troje mrtvih, napadač odrubio glave dvema žrtvama? (FOTO+VIDEO)
Copyright Profimedia

Najmanje troje ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u napadu nožem u crkvi u oblasti Notr Dam u Nici u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

U svetskim medijima pojavile su se oprečne informacije. Jedni tvrde da je napadač odrubio glavu starijoj ženi, dok drugi izveštavaju da je pored starije žene, odrubljena glava i jednom muškarcu.

Osim njih je ubijena još jedna žena. Kako piše “Figaro”, jedna žena je ubijena u crkvi, a druga na ulici, dok je bežala ka kafiću.

Napad je počeo oko devet sati ujutro, prema lokalnim izveštajima, pre nego što je policija zatvorila to područje, gde je pucala i uhapsila napadača.

Napadač je ranjen, pa je uz pratnju policije odveden u bolnicu, piše “Parizijen”.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen rekao je da je u Nici u toku velika policijska operacija, prenosi Rojters.

Nakon napada sve bogomolje u Francuskoj su privremeno zatvorene, izveštavaju mediji.

Gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi naveo je na Tviteru da veruje da je reč o terorističkom aktu, da je osumnjičeni za napad odmah uhapšen. Kako je rekao, napadač je tokom privođenja iznova i iznova vikao  “Alahu akbar”.

– Što je mnogo, mnogo je – rekao je gradonačelnik, i dodao da je vreme da Francuska definitivno “protera islamo-fašizam sa svoje teritorije”.

Na Tviteru se pojavio i snimak upada policije u crkvu.

Čuju se detonacije

U međuvremenu, policija vrši kontrolisanu eksploziju na tom području, pa se čuju i detonacije, i zatražila je od javnosti da se kloni te oblasti dok rade timovi za uklanjanje bombi.

Podsetimo, sredinom ovog meseca, Francusku je potresao još jedan teroristički napad, kada je ispred škole u predgrađu Pariza, tokom popodneva, obezglavljen nastavnik srednje škole, zbog karikatura proroka Muhameda koje je pokazivao đacima na času. Osumnjičeni je pre napada uzvikivao “Alahu akbar”, ili “Bog je veliki”, a policija ga je ubrzo likvidirala.

  • Dva napada u Francuskoj, jedan na konzulat u Sadijskoj Arabiji
  • Najmanje troje mrtvih
  • Svi napadači uzvikivali “Alahu akbar”
  • Napadač iz Avinjona ubijen, osumnjičeni iz Nice ranjen i uhapšen
  • Identiteti napadača još uvek nisu poznati, kao ni motiv
  • Još uvek nije poznato da li se radi o organizovanim napadima

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike