Srpski diplomata ekskluzivno za 24sedam iz Vašingtona uoči izbora

03.11.2020

20:01 >> 22:16

0

- Kada je reč o izbornom danu, vidi se da pojedine grupe od ranog jutra prave spontane skupove, izlaze sa zastavama, parolama, ali ništa nije dramatično - ka

Srpski diplomata ekskluzivno za 24sedam iz Vašingtona uoči izbora
Copyright Profimedia

Amerikanci danas odlučuju ko će naredne četiri godine provesti na čelu SAD – republikanski kandidat Donald Tramp ili demokratski predstavnik, Džo Bajden. Sve oči uprte su u dvojicu predsedničkih kandidata, ali i sva dešavanja tokom izbornog dana.

Diplomata iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije Dušan Kozarev ekskluzivno iz Vašingtona kaže za naš portal da dan protiče u znaku izbora i da je na ulicama primetno manje ljudi.

Dušan Kozarev, privatna arhiva

– Generalno se oseća da je situacija izborna, dan je u znaku tih dešavanja, u medijima, na ulicama, primetno je manje ljudi, a to nije slučaj samo danas nego svih ovih meseci zbog epidemije. Kada je reč o izbornom danu, vidi se da pojedine grupe od ranog jutra prave spontane skupove, izlaze sa zastavama, parolama, ali ništa nije dramatično – kaže Kozarev koji se trenutno nalazi u Vašingtonu.

Pročitajte još: Vodič kroz izbore u SAD: Šta sve treba da znate o najvažnijem danu za građane Amerike

Kako objašnjava, u medijima se najviše govori o izborima, ali sa dozom očekivanja potencijalnih tenzija.

Dušan Kozarev, privatna arhiva

– Ono što se primećuje u odnosu na uobičajne dane, ljudi nose bedževe koji govore da su glasali, slike kandidata, i sve je u znaku izbora. U medijima se isto tako najviše govori o kandidatima i procenama, ali sa dozom očekivanja potencijalnih tenzija, posebno ako rezultat bude tesan i ako ne bude izvestan pobednik. Neke prodavnice su zatvorene, sa drvenim panelima, računajući da može da dođe do nemilih dogaađaja, ali ništa ne ukazuje na posebnu tenziju. Očekujem da će biti dosta dinamičnije kasnije, kada se izborni dan bude privodio kraju – ističe Kozarev za 24sedam.

Pratite UŽIVO na našem portalu sve o izborima za predsednika Amerike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike