Italija opet crna tačka: Od koronavirusa do sada preminulo više od 37.000 ljudi

25.10.2020

17:44

0

Ukupan broj slučajeva u Italiji sada iznosi 525.782. Od sutra na snazi nove mere

Italija opet crna tačka: Od koronavirusa do sada preminulo više od 37.000 ljudi
Copyright People eat in a restaurant in central Rome, Sunday, Oct. 25, 2020. For at least the next month, people outdoors except for small children must now wear masks in all of Italy, gyms, cinemas and movie theaters will be closed, ski slopes are off-limits to all but competitive skiers and cafes and restaurants must shut down in early evenings, under a decree signed on Sunday by Italian Premier Giuseppe Conte, who ruled against another severe lockdown despite a current surge in COVID-19 infections. (Cecilia FabianoLaPresse via AP)

Italija je prijavila novi dnevni rekord sa 21.273 novozaražena korona virusom, pokazuju današnji podaci ministarstva zdravlja.

Ukupan broj slučajeva u Italiji sada iznosi 525.782.

Umrle su još 128 osobe, čime je ukupan broj preminulih od posledica kovid-19 porastao na 37.338.

U Italiji inače, od stupa na snagu uredba o zatvaranju barova, kafića i restorana najkasnije do 18 sati, zatvaranju teretana, bioskopa i bazene u pokušaju da zaustavi brzi ponovni rast korona virusa koji dostiže nove rekorde.

Mere, oko kojih su se danas dogovorile vlada premijera Ðuzepea Kontea u Rimu i regionalne vlasti, uvode se nakon dve noći protesta u Napulju i Rimu protiv policijskog časa, koji je na snazi u više regiona od prošle nedelje, javlja Rojters.

Svesna ogromnih troškova gašenja ekonomije, rimska vlada je izjavila da ne želi da ponovi sveobuhvatno zaključavanje naloženo u prvoj fazi krize. Ali bila je primorana da postupno pojačava ograničenja, jer je pandemija ubrzavala nakon što je preko leta usporen rast broja novih slučajeva.

Uredba ohrabruje ljude da ne izlaze iz kuća i da ograniče kontakte sa bilo kim izvan njihove uže porodice, ali ne nameće obavezni policijski čas ili zaključavanje i omogućava radnjama i većini preduzeća da ostanu otvorene.

Ipak, usluga u barovima i restoranima biće podvrgnuta nizu kontrola kako bi se ograničila zaraza, a bioskopi, pozorišta, igraće sale i disoteke biće zatvoreni.

Uredba takođe nalaže da se do tri četvrtine nastave u srednjim škola izvodi putem interneta kako bi se ograničio broj učenika u školskim zgradama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike