Šta i kad radi u Beogradu: Ovo su nove mere za restorane brze hrane

14.10.2020

15:13 >> 12:15

0

Autor: Jovana Vrećo

Šta i kad radi u Beogradu: Ovo su nove mere za restorane brze hrane
Copyright Unsplash/ @iamjiroe

Praksa Beograđana, a pogotovo mlađih, da po povratku iz noćnog života, svrate da nešto prezalogaje na „kiosku“, uskoro će morati da se promeni.

Jučerašnjom odlukom Skupštine Grada predviđeno je da restorani brze hrane u stambenim zgradama ne mogu da rade 24 sata, već kao i drugi restorani, radnim danom do ponoći, a vikendom i sat kasnije. Tako će oni koji ogladne usred noći biti prinuđeni da se oslone na retke markete koji su otvoreni non-stop.

Nije korona, nego buka

Foto:24sedam/Goran Sivački

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić za ovakvu odluku imao je objašnjenje.

– Restorani brze hrane koji žele da rade celu noć neka iznajme zasebne kuće sa mestom za parking i neka rade – rekao je Vesić i dodao da vlasnici ovih restorana brze hrane mogu da ga mrze koliko hoće, ali da je njegov posao da uvede red u Beograd i da zaštiti obične i pristojne ljude.

Istovremeno, Gradski štab je na jučerašnjoj sednici, a na osnovu odluke Republičkog kriznog štaba, doneo odluku da ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru od sinoć mogu da rade do 23 sata, a da do 31. oktobra u Beogradu bašte mogu da rade do jedan sat posle ponoći i radnim danima.

Pijace i tržni centri po starom

Novih promena u radnom vremenu gradskih pijaca nije bilo. Sve one pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace“, već četiri meseca rade po ustaljenom režimu rada.

Krajem avgusta, većina šoping centara (Big Fashion Park, Big Rakovica, Ada Mall, Stadion, Ušće, Beo Shopping centar) vratila se na radno vreme od 10 do 22 sata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike