Pešaci se jedva provlače između automobila na platou kod Čumićevog sokačeta (FOTO)

06.11.2020

15:17 >> 08:33

0

Reporteri 24sedam na licu mesta zatekli podignutu rampu, načičkane automobile i nekolicinu sugrađana koji, hodajući cik-cak, zaobilaze vozila

Pešaci se jedva provlače između automobila na platou kod Čumićevog sokačeta (FOTO)
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Veliki broj parking mesta u Dečanskoj ulici, prekoputa Doma omladine, ukinut je rekonstrukcijom te saobraćajnice, zbog čega pojedini sugrađani ostavljaju svoja vozila na platou, između izlaza iz podzemnog prolaza i ulaska u Čumićevo sokače, što stvara muke pešacima koji moraju da se provlače između njih.

Reporteri 24sedam na licu mesta zatekli su podignutu rampu, načičkane automobile i nekolicinu sugrađana koji, hodajući cik-cak, zaobilaze vozila kako bi stigli na određenu destinaciju, iako su pre proširenja Dečanske ulice nesmetano šetali platoom.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Radnici iz okolnih firmi kažu da “praktično bilo ko može da dođe i ostavi svoje vozilo”, iako bi, po pravilu, samo vozila koja su u vlasništu preduzeća koja posluju u tržnom centru trebalo da imaju pristup parkiralištu.

Situacija nije otežana samo za pešake, već i za dobavljače koji isporučuju robu u obližnji supermarket, koji se nalazi u podzemnom prolazu. Palete sa namirnicama i drugim potrepštinama sada moraju na rukama da nose i po desetak metara dalje.

Pročitajte još:

Pored konstantnog širenja, Beograđanima parking još uvek glavni problem

Bahati vozači parkiraju gde stignu u centru Beograda (FOTO)

Podsetimo, radovi u Dečanskoj ulici završeni su pre nekoliko nedelja, kolovoz je proširen za još jednu traku kako bi vozila, iz pravca Trga republike, lakše skretala u Terazijski tunel, a parking mesta je za potrebe građana, u centru grada, ostalo premalo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike