"Čudo sa Anda": Preživeli jezivu avionsku nesreću! Nakon što im je nestalo hrane odlučili su da jedu meso poginulih (FOTO)

23.12.2021

07:00

0

Autor: 24sedam

Na današnji dan spaseni su svi preostali preživeli s mesta nesreće, ukupno 16 ljudi

"Čudo sa Anda":  Preživeli jezivu avionsku nesreću! Nakon što im je nestalo hrane odlučili su da jedu meso poginulih  (FOTO)
Andi5 - Copyright Printscreen/YouTube/ 7NEWS Spotlight

Na današnji dan 1972. godine pronađeni su preživeli iz avionske nesreće u Andima. 

Nesreća se dogodila 13. oktobra 1972,  kada je urugvajski avion sa 45 putnika i članova posade zbog greške kontrole leta udario u planinu na granici između Čilea i Argentine.

U avionu je bila i urugvajska ragbi reprezentacija koja je putovala u Čile na utakmicu koja je trebalo da se odigra. Od posledica pada poginulo je 12 osoba, a ubrzo ih je umrlo još šestoro.

Printscreen/YouTube/ 7NEWS Spotlight
 

Ostali su se smrzavali na hladnoći snegom prekrivenih andskih planina. Potraga je otkazana nakon osam dana, jer se pokazalo da je beli trup aviona nemoguće pronaći u snegu. Nakon što su potrošili avionske zalihe hrane, unesrećeni su odlučili da jedu meso poginulih, koje je bilo sačuvano u snegu.

Nedugo zatim, dvojica putnika uputila su se da potraže pomoć i posle 10 dana naišla su na jednog čileanskog stočara, koji im je dao hranu i potom o svemu obavestio vlasti.

 
Printscreen/YouTube/ 7NEWS Spotlight
 

 

Na današnji dan spaseni su svi preostali preživeli s mesta nesreće, ukupno 16 ljudi.

Printscreen/YouTube/ 7NEWS Spotlight
 

 


Preživeli putnici su se dva meseca, na visini od 3.600 metara, bez ikakvog dodatnog izvora toplote, hranili svojim preminulim saputnicima, a pronađeni su posle 72 dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike