Nastavlja izolaciju: Kraljica Elizabeta otkazala predbožićni ručak s porodicom

16.12.2021

12:51

0

Najveći period pandemije provela u zamku Vindzor, koji se nalazi 35 kilometara zapadno od Londona

Nastavlja izolaciju: Kraljica Elizabeta otkazala predbožićni ručak s porodicom
profimedia-0626229743 - Copyright Profimedia

Kraljica Velike Britanije Elizabeta II otkazala je predbožićni ručak sa svojom porodicom iz predostrožnosti, u trenutku kada broj novozaraženih kovidom 19 raste u Britaniji, tvrdi izvor iz Bakingemske palate.

- Iako postoji žaljenje zbog otkazivanja, postoji uverenje da je to prava odluka za sve - navodi isti izvor, a prenosi agencija Rojters.

Glavni medicinski zvaničnik Engleske upozorio je ljude da se uoči Božića ne viđaju sa drugima osim ako ne moraju, nakon što je Britanija zabeležila najveći broj slučajeva koronavirusa od početka pandemije.

Kraljica (95) je najveći period pandemije provela u zamku Vindzor, koji se nalazi 35 kilometara zapadno od Londona. U oktobru i novembru otkazala je skoro sve obaveze zbog saveta lekara da bi trebalo da se odmori nakon što je provela noć u bolnici radi "preliminarnih ispitivanja".

Omikron soj se širi brzinom koja nije viđena kod prethodnih varijanti, rekao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus. 

Zvaničnici u Britaniji kažu da se zemlja suočava sa "plimnim talasom" infekcija od omikrona, dok je ovaj soj postao dominantan u Londonu, nadmašivši tako prethodnu delta varijantu.

U ponedeljak je Velika Britanija prijavila svoj prvi smrtni slučaj od ove varijante, a u sredu je u ovoj zemlji zebeleženo 78.610 novobolelih, što je najveći broj dnevnih slučajeva od početka pandemije.

Prethodni rekord dnevnih novih infekcija bio je 8. januara, kada su otkrivena 68.053 slučaja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike