"To je politička presuda": Rusija negirala umešanost državnih organa u ubistvo Čečena u Berlinu

16.12.2021

11:05

0

Na odluku Berlina da protera dvojicu ruskih diplomata Moskva će odgovoriti adekvatnim merama

"To je politička presuda": Rusija negirala umešanost državnih organa u ubistvo Čečena u Berlinu
AP21346618009154 - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je danas neosnovane optužbe prema kojima su ruski državni organi bili umešani u ubistvo bivšeg čecenskog militanta u berlinskom parku 2019. godine, javlja Rojters.

Nemački sud je u sredu ocenio da je Rusija naredila ubistvo Čečena i agenta koji je izvršio ubistvo osudila na doživotnu robiju.

Regionalni sud u Berlinu saopštio je da su ruske bezbednosne službe dale Vadimu Krasikovu (56) lažni identitet, lažni pasoš i sredstva za izvršenje napada u avgustu 2019. godine, prenosi agencija AP.

Ubistvo Zelimhana "Tornike" Hangošvilija (40), gruzijskog državljanina čečenske nacionalnosti u avgustu 2019. godine, izazvalo je gnev u Nemačkoj i podstaklo diplomatske tenzije između Rusije i Nemačke. To je podstaklo nemačku vladu da protera dvoje ruskih diplomata i recipročan odgovor Moskve.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je presuda politička i da će Moskva odgovoriti adekvatnim merama za odluku Berlina od srede da protera dvojicu ruskih diplomata.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike